#StefanenAnoek

Nog 8 weken tot d-day!

Het is nog acht weken tot de dag. Ácht weken. Das weinig hoor. De spanning begint toe te nemen. Ik bedoel, acht weken geleden waren we nog aan het skiën, en het voelt alsof dat vorige week was. Vertaal je dat gevoel van tijd naar voren, komt het angstig dichtbij. Het is duidelijk dat de tweede deelname anders is dan de eerste. Er zijn zaken waar je je vorig jaar geen zorgen om maakte, puur omdat je niet wist wat je tegen ging komen, en dit jaar weet je dat wel. De truc is natuurlijk om je daarvoor af te sluiten. Ja, en dat lukt dus niet. Nóg niet.

Voorbeeld?

Voorbeeld!

Stefan kan zich nu al druk maken om “het stuk tussen bocht 4 en bocht 3”, en “oh ja, dat stuk tussen bocht 14 en 13, langs die bushalte, dat is echt ellendig”. Of, “wat nou als alles al pijn doet bij bocht 7. Iedereen weet dat het daar nog geen pijn mag doen…… dat is het makkelijke stuk. Ik zal toch niet op dat stuk al kapot gaan”. Enfin, het is en blijft een mindgame.

In het vorig blog schreven we dat Stefan een startbewijs voor de Amstel Gold Race geregeld dacht te hebben. Niet dus. Een cocktail van een internetoplichter, een naïeve en te goedgelovige fietser die te enthousiast was om vooraf de verkoper te googlen en de schaars beschikbare startplekken, heeft ervoor gezorgd dat er wel betaald is….. maar dat geen startbewijs is. Helaas. Die 200km door Limburg zullen we dus op een andere manier gaan maken. Want nodig zijn ze wel.

Wat wél leuk is, is dat een van onze sponsoren (dank je wel Mary 😊) ons naar aanleiding van een LinkedIn oproep in contact heeft gebracht met iemand bij Mars. Zij sponsoren het event (let op, niet team #StefanenAnoek, maar écht het event) met een mooie bijdrage voor de afdeling catering. Het is echt heel gaaf dat ons netwerk dat kan en wil doen.

De donatiebox bij de Jumbo is inmiddels weggehaald en heeft 185 euro opgeleverd. Een mooi bedrag. Zijn toch zomaar ruim 700 flessen die we hebben mogen ontvangen. In diezelfde categorie staat er in de klas van de kinderen een krat waar klasgenootjes hun flessen kunnen doen.

Op 12 mei wordt de Marathon van Utrecht gehouden. Tijdens deze marathon is er ook een onderdeel dat de “KWF Mini-marathon” heet. Deze is 1,5km lang en met name bedoelt om kinderen kennis te laten maken met de loopsport. Per kind kan je een coach mee laten rennen. Wij gaan deze KWF Mini-marathon gebruiken om geld op te halen. We hebben een sponsorformulier gemaakt en de kinderen gevraagd in hun omgeving sponsorgeld op te halen. Inmiddels is daar al 160 euro toegezegd. Op 12 mei zullen wij dus met z’n zessen deze 1,5km rennen.

Óók mooi om te vermelden dat we op 5mei het event shirt kunnen ophalen. Het is een mooi shirt met veel mooie logo’s. Samen met onze bollenjas lopen we er als een echte reclame caravaan bij 😊

Verder? Verder trainen we stevig door. Acht weken te gaan.

De pijn kan / gaat beginnen

Zo, we zijn door de donkere dagen en door de winter heen. Nou ja, zo goed als. Inmiddels zijn we terug van onze tweede hoogtestage, oftewel uitgeskied en op naar de lente. De dagen worden al iets langer dus lekker buiten sporten moet kunnen, zou je zeggen. Hier en daar roert maart nog zijn staart en dus trainen we ook binnen. Afgelopen weekend heeft Stefan zijn lange duurtraining van 3h op de tacx afgewerkt. Voor de niet-tacx kenners: 3 uur lang binnenfietsen is een behoorlijke mentale uitdaging. Maar ook daarom juist erg goed om te doen. Zoals gezegd: de pijn kan beginnen.

Omdat we dit jaar met de kinderen geen hupcakes kunnen bakken en verkopen met Koningsdag, zoals we vorig jaar deden, hebben we een andere invullling gevonden om de kinderen te betrekken. We gaan dit jaar tijdens NL Doet bingo spelen met bejaarden. In een bejaardentehuis in Utrecht gaan we met ons gezin “de oudjes” een mooie dag bezorgen. 

Qua training kan de pijn nu echt gaan beginnen. Tot op heden zaten we zoals eerder geschreven “op onderhoud schema’. Nu gaan de intensievere blokken langer duren en vaker voorkomen. Aan de bak dus. Om de hoogtemeters in de benen te krijgen heeft Stefan zich opgegeven voor een aantal toertochten. De 154km van Luik-Bastenaken-Luik zit net als vorig jaar in de voorbereiding. Dat weekend verblijven we in Limburg. Op zaterdag is LBL en als we er dan toch zijn kunnen we beiden op zondag ook nog wat hoogtemeters pakken.

Verder proberen we nog een startplek te regelen voor de 200km van de AmstelGoldRace. Dat lijkt te gaan lukken. Stefan neemt die plek over van iemand anders die zich had ingeschreven, en je moet altijd maar even afwachten of dat wel goed gaat. Vooralsnog gaan we ervanuit dat dat gewoon gelukt is. Tenslotte de Classico Boretti. Deze 165km gaat over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Deze HM’s aangevuld met de interval en lange duurtrainingen moeten voldoende zijn. Hopelijk 😊.

Onze donatiebox bij de Jumbo bevatte na 3 weken al bijna 100 bonnetjes met een waarde van 96,50 euro. Dat vinden wij een mooi bedrag. Zo’n emballagebon hebben wij niet eerder gehad. Goede nieuws is dat we de box nog een tijdje mogen laten staan. Op naar nog meer geld dus. In September zetten we ook nog een box neer bij de lokale Albert Heijn. Dat bedrag zal ook nog bij ons eindbedrag komen.

Door de winter heen...

Tijdens de winter staat het trainingsschema in het teken van “onderhoud”. Klaar zijn om straks de pijnlijke trainingen weer op te pakken en dan niet achter liggen qua conditie. Sterker, hoe verder je vóór ligt, hoe sneller de intensieve trainingen effect hebben. Dát is dat we nu aan het doen zijn.

Verder hebben we onszelf wijs gemaakt dat wintersport in de bergen ook een vorm van hoogtestage is en proberen we dat dus te zien als training 😊. Anders gezegd, we zijn net terug van een week kei-hard trainen in de Franse Alpen (Les Sybelles) en kijken alweer uit naar de hoogtetraining in Wildkogel Oostenrijk tijdens de voorjaarsvakantie.

Oke, oke, tussen de wintersporten door werken we natuurlijk keurig onze trainingen af. De betrokkenheid van onze sponsoren is zo groot en hartverwarmend, dat we natuurlijk de 8 beklimmingen wíllen (lees: móéten) halen.

Het gesigneerde LottoNL Jumbo wielershirt hebben we verkocht en ook het ingelijste Ajax shirt is via de veiling van eigenaar veranderd. Respectievelijk voor 130 en 650 euro. Bijna 800 euro dus kunnen toevoegen naar aanleiding van de veiling.

Naar aanleiding van onze social posts over de te ontwerpen “bollen-jas” hebben we verschillende reacties gekregen van mensen en bedrijven die we nog niet kenden. Zij deden hele mooie donaties en komen daarmee op onze jassen te staan. Dat is echt heel gaaf. De jassen zullen we overigens ergens in April gaan bestellen. Foto’s daarvan komen zeker voorbij.

Op 15 december heeft Stefan zijn Tacx met film van de Alpe geinstalleerd bij de ingang van de Intratuin in IJsselstein. Zo konden we het trainen en fundraisen combineren. Veel klanten van de Intratuin van die dag hebben geld in de donatiebox gedaan en een flyer meegenomen. Dat leverde ongeveer 450 euro op. Op die dag hebben we ook veel mensen gesproken met aangrijpende en inspirerende verhalen. Die gesprekken, de donaties en het afwerken van een training bij elkaar, maakte het dus een zinvolle zaterdag.

Omdat we ons streefbedrag eind december in zicht kregen hebben we dit bedrag verhoogd van 7.500 naar 10.000 euro. Later in Januari zelfs naar 12.500 euro. Eerlijk gezegd vinden we het onwijs gaaf om te kunnen zeggen dat we zo’n mooi bedrag bij elkaar gaar sporten in Juni. We kunnen onze sponsoren ook niet genoeg bedanken voor alle hulp en bijdragen.

Natuurlijk maak je qua fundraising de grootste stappen aan het begin en zullen we nu langzamer gaan groeien. Om deze groei er wel in te houden hebben we bij de lokale Jumbo supermarkt een donatiebox bij de emballage gezet. En uiteraard ook hier weer wat flyers aangehangen, in de hoop dat mensen dat meenemen en we nog meer geld ingezameld krijgen. De Jumbo heeft zelf geen pilaar voor dit soort boxen, dus hebben we zelf iets in elkaar geknutseld. Uiteraard afgelopen weekend stiekem geprobeerd te kijken of er veel in zat…… We zagen héél véél briefjes, maar geen idee wat de waarde is. Wordt dus vervolgd.

Inmiddels zijn ook alle shirts binnen die we verkocht hebben per beklimming. Wij noemen deze zelf de Beklimming-Sponsor-Shirts. Naast het eventshirt zullen we deze logo’s met trots naar boven brengen. Wat we ook echt heel leuk vinden is dat een meerdere sponsoren een aantal shirts meer hebben besteld. De één om zelf in te sporten, de ander om in het bedrijf op te hangen en zo de beleving nog verder uit te dragen. Team #StefanenAnoek wordt nog eens een begrip 😊 😊 😊.

Jas met jouw logo?

Tijdens alle sport events lopen wij er mooi bij in onze speciale sponsor-bollen-jas. We maken een blauwe en een roze variant. Jouw logo erop? Contact us.

And we’re off….

Afgelopen zondag is het officiële startsein gegeven voor Alpe d’HuZes 2019. Op die dag waren er al 2000 inschrijvingen. Het lijkt erop dat ook dit jaar dus weer het maximale aantal van 5000 deelnemers gehaald gaat worden. Opvallend was ook het aantal nieuwe deelnemers… of mensen die erover denken om deel te nemen. 

Inmiddels is het fundraisen in volle gang voor team #StefanenAnoek. En met gepaste trots kunnen we zeggen dat dat behoorlijk goed gaat. Inmiddels zijn er 6 beklimmingen verkocht. Dat betekent dat Anoek of Stefan in een shirt van de sponsor een beklimming doet in ruil voor een mooie sponsoring. Het goede nieuws is dat die actie uitverkocht is. De keerzijde is dat Anoek nu “verplicht” 2 x omhoog moet en Stefan niet met minder dan 6 aan kan komen. Kortom: aan de bak.

Een leuke anekdote: we zijn de afgelopen weken zeker 5 keer herkend toen een van ons onze naam zei. “Oh ben jij de Stefan van #StefanenAnoek op twitter?” en “Ahhhh dan zal jij Anoek zijn van #StefanenAnoek.” Heel kinderachtig wellicht, maar dat vinden we echt heel grappig.

Voor komend jaar staat er een aantal events op de planning waar we waarschijnlijk aan mee gaan doen. Voor Stefan is dat o.a. de Amstel Gold Race in April. Verdere events zijn we nog aan het overdenken.

Het trainen en fundraisen gaat uiteraard volle bak door. Bijvoorbeeld op 15 december. De drukste zaterdag van het jaar bij de Intratuin in IJsselstein omdat dat dé dag is dat men de kerstboom komt kopen. Op die dag gaat Stefan op de Tacx de Alpe d’Huez virtueel beklimmen met een donatiebox aan het stuur. Het idee is dan dat veel mensen hun 50ct of eurootje uit het winkelkarretje doneren. Of het wisselgeld wat ze krijgen als ze een oliebol kopen bij de kraam waar hij naast gaat staan 😊.

Verder hebben we nog 2 mooie veiling items openstaan die aflopen op 30 november. Een LottoNL Jumbo wielershirt met handtekeningen van de renners en een ingelijst Ajaxshirt met handtekeningen van de huidige (nu al legendarische) selectie. Deze zijn ter beschikking gesteld door goede zakelijke relaties en de opbrengst gaat één op één de pot in.

Op het event shirt kunnen we 16 logo’s kwijt van bedrijven die 250 euro of meer sponsoren. Inmiddels zitten we op 18 rechthebbenden op een plekkie op het shirt. Inderdaad, dat past niet. Oplossing die we bedacht hebben is dat we zelf sportjassen laten maken die we de hele week van de AD6 zullen dragen (en natuurlijk daarvoor en daarna veel vaker). Op deze bollenjas is ruimte genoeg voor veel meer sponsoren. Dus als je nog een bedrijf weet…….

Laatste nieuwtje voor nu is dat de Alpe d’HuZes voor Anoek vanaf 27 november meer is dan een event om sportief aan mee te doen. Vanaf die dag zal zij behoren tot het team Spnsorwerving van de Stichting Alpe d’HuZes. Kortom, naast Villa Joep zal zij ook voor Alpe d’HuZes gaan werken.

Zoals gezegd, we zijn van start, we kunnen los. En dat zullen we gaan ook.

Geld is het enige dat telt

Vorig jaar hebben wij voor het eerst meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Buiten dat dit een ontzettend mooie ervaring was, is ons een aantal zaken ondubbelzinnig duidelijk geworden.

Als eerste hoe gelukkig wij mogen zijn dat ons hele gezin gezond is. Samen mogen wij 4 kinderen grootbrengen. Drie meiden van 13, 11 en 10 jaar en een jongen van 8.

Daarnaast dat vooruitgang in het bestrijden van kanker niet “een kwestie is van geld”, niet “iets met geld te maken heeft”, maar echt “alleen maar een gaat om geld”. Er zijn zoveel mooie initiatieven en veel belovende onderzoeken en de enige belemmerende factor op dit moment is geld. Linksom of rechtsom, geld is het enige dat telt.

Ook heeft onze kennismaking met AD6 ervoor gezorgd dat we structureler wilden bijdragen aan goede doelen. Niet alleen met Alpe d’HuZes maar ook op andere vlakken. De invulling die we daarvoor gevonden hebben is dat Anoek per Juli 2018 is gestart als P&O medewerker en Regio Coordinator voor Villa Joep. Werkend vanuit het gloednieuwe en hypermoderne Princes Maxima Centrum in Utrecht zamelt dit team geld in zich in voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

Vorig jaar hebben we met ons AD6-avontuur 6000 euro opgehaald op verschillende manieren. De kinderen hebben daar met verschillende activiteiten een aanzienlijke bijdrage geleverd. Zij zien ook echt dat het belangrijk is om andere mensen te helpen. Ook dit jaar zullen zij we meedoen aan sponsorlopen, cupcakes maken/verkopen en donatieboxen plaatsen. Kortom, net als vorig jaar doen we het met zijn zessen. Na het resultaat van vorig jaar willen we nu ons streefbedrag op 7.500 euro zetten.

Doelstelling is 8 beklimmingen. Stefan wil er 6 met de fiets doen en Anoek 2 hardlopend. We zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen dit jaar en onze beklimmingen zo “duur mogelijk” te verkopen. Want nogmaals, Geld is het enige dat Telt!!!

Help je mee?

Thank you to our Sponsors

250

Pci Nederland

Succes met deze uitdaging

500

Konica Minolta

Heel veel plezier op de berg

1.000

Dji Drones

Vliegend de berg op met DJI :)

21

Marielle Duijndam

Goed bezig Steef! (en Anouk)

1.000

David Duijndam

25

Frank Van Veen

Als je 6x omhoog fietst verdubbel ik het bedrag.

25

Anonymous

Wederom succes dit jaar en neem aan dat die 7.500 euro gehaald gaan worden.

500

Samsung

Namens Samsung heel veel succes...

54

Matthias Van Walsum (zrg)

Hi Stefan & Anouk, Uit naam van onze groep motorrijders (Zuid-Holland Riders Group) wil ik jullie heel veel succes wensen. Groeten, Matthias

21

Frank Rakké

Toppers. Veel succes.

250

Compromise Domino

Heel veel succes

250

Sven

10

Niels Van Dam

Ik was voorbijganger in de intratuin tijdens de kerstdagen terwijl je aan het fietsen was. Belofte maakt schuld. Succes met de beklimmingen super dat jullie dit doen

21

Hidde Doop

250

Steven Meer

1.000

Bechtle Direct

Succes in Juni op de Alpe d'Huez

50

Anonymous

Op naar een mooi bedrag! En wat beter weer zou ook niet verkeerd zijn ;-)

650

Veiling Ajax Shirt

Champions League de berg op :)

21

Rutger Oonk

Beste Stefan en Anouk, Veel succes én veel plezier!

21

Marijn De Vos

424

Intratuin Kerstactie

Let's grow together

25

Tibet Araz

500

Charles Stork

Goed bezig beiden!

66

Anonymous

Wat ongelooflijk goed initiatief. Heel veel succes! Wendy Veldman

350

Atvalley

Gas erop!

500

Medical It Shop

500

Incassonet Lelystad

Namens Incassonet Lelystad wensen wij jullie heel veel succes met de beklimmingen en mooi dat jullie dit initiatief weer nemen!!

20

Ferry & Angelique Jansen

Super tof en vooral een heel erg goed doel. Suc6

250

Bob Vos

21

Menno Baars

1.000

Hp Inc

Hoge bergen, daar houden we van :)

250

Flex It Rent / It4kids

Gas erop met je luie donder!

500

Eric Segers

126

Eric Segers

185

Jumbo Statiegeld

Op lege flessen naar boven

75

Chantal Wendel - Sapphire Virtual Pa

Heel veel succes! Groetjes van Chantal

1.000

Peter Kalkman

Zet 'm op!!!

250

Mary Van Der Wal Executive Management Support

Go4it!

130

Veiling Lotto Nl Jumbo Shirt

Show more