Ulbe Kuipers

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

1588.00

Raised from 1st October 2020

1588.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Een adembenemend en ademnemend evenement. Dat is Alpe d'Huzes. Zo bijzonder mooi en onvergetelijk. 

Ik, Ulbe Kuipers, doe dit jaar voor de derde keer mee aan Alpe d'HuZes. In 2010, toen ik 10 jaar oud was, deed ik dit voor het eerst. Toen was het de vader van mijn halfbroer, die al 8 jaar aan het strijden was tegen chronische lymfatische leukemie, de eerste motivatie om de berg op te gaan. Met ons gezinsteam haalden we ongeveer vijftienduizend euro op en die zonnige donderdag heb ik twee maal de 21 speldbochten befietst. 

Deze keer wordt het dus 2020, alweer tien jaar later. In die tien jaar is er veel gebeurd en heb ik genoeg mee gemaakt om die "motivaties" te hebben waarmee ik de berg op fiets. In 2011 ben ik voor de tweede keer gaan fietsen. Samen met mijn ouders en halfbroer als deelnemers en zijn vader, nog steeds kankerpatiënt, als motart hebben we weer vijftienduizendeuro binnen geharkt. 

In 2013 kwam het nieuws waar je altijd bang voor bent. Fokko, de vader van mijn broer, overleed na een lange strijd aan kanker. Een harde realiteit die je nooit meer vergeet. De eerste persoon die bij mij "achterop" de fiets zit.

Twee jaar later is het 2015. Op school loopt onze latijndocent van het CGBN in Leeuwarden al een tijdje mank. Na maanden gedacht te hebben dat probleem in zijn knie zat, krijgt meneer Kalfsbeek te horen dat het uit de hersenen komt. Een tumor in zijn rechterhersenhelft zorgt er voor dat de linkerzijde van zijn lichaam het alsmaar slechter doet. Uiteindelijik is het september 2016 dat Douwe Kalfsbeek overlijd aan de gevolgen van kanker. De hele school is er kapot van. De tweede persoon 'achterop' de fiets.

Als we dan doorspoelen naar 2018 heb ik een erg grote bagagedrager nodig. Niet omdat Frits zo groot is, maar omdat ik een derde persoon 'achterop' heb. Frits' verhaal (hier terug te luisteren: https://soundcloud.com/user-235057111/mvdw-franeker-verhaal-frits )  heeft mij ertoe gezet om in 2020 weer de berg op de trappen. Samen met mijn teamgenoten (waaronder Frits op de tandem) gaan ik er voor om een zo groot mogelijk bedrag binnen te halen voor kanker onderzoek. 

Want ook ik geloof dat we kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer dood gaat aan kanker.

Thank you to my Sponsors

12

Thomas Rakers

206

Anonymous

Heel mooi dat je dit doet

500

Anonymous

Succes

50

Serena Alserda

Succes topper!

100

Martijn Boelsma

ZET HEM OP

26

Anonymous

Zet hem op!

5

Sil Willebrandts

Alle beetjes helpen! Succes Ulbe. X Sil

26

Marlou Zondervan

500

Statiegeld klanten Albert Heijn Franeker

10

Jorn

26

Harry Jelsma

Succes, ulbe. Als je meer nodig hebt..

25

Anonymous

Sponsoring 24 uur zwemmarathon

50

E Kuipers

26

Tjeerd Talsma

Succes 💪👍

26

Anonymous

Top dat he dit doet!Veel succes!

Show more

Select a Christmas decoration