Vera Gemmink

Alpe d'HuZus 2020

My Activity Tracking

407
kms

My target 0kms

Ad6 staat in al haar facetten symbool voor het leven en dat leg ik graag in beeld vast.

Alpe d'HuZes is niet 1 week in het jaar. Nee, Alp d'HuZes is het hele jaar door.  Een ook aankomend jaar wil ik me daar graag weer commiteren.

Naast geld inzamelen (met ludieke acties) wil ik, aankomend jaar graag zo veel mogelijk voor en achter de schermen in beeld vast leggen. 

Tijdens Alp d'HuZus zal ik aankomend jaar ook 1 keer de berg op fietsen. Om weer ook fysiek te voelen waar deze berg ook al weer symbool voor staat. 
 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Daarom – dit is mijn verhaal

Toen ik mij in 2013 aanmeldde als vrijwilliger voor Alpe d’ HuZes had ik mij niet gerealiseerd dat 8 jaar Alpe d’HuZes zo’n onderdeel van mijn leven is uit gaan maken. Activiteiten en werkzaamheden van Alpe d’HuZes krijgen bij mij vaak voorrang op heel veel andere afspraken. En nee, dat is voor mij geen opgave, in tegendeel, ik doe het met hard en ziel en veel liefde.

Alpe HuZes, is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven. Net als vele heb ik van dichtbij meegemaakt wat de gevolgen van kanker zijn. Bij het woord ‘kanker’ denken mensen als snel aan de dood. Gelukkig is dat niet (meer) zo, maar dat maakt de ziekte niet minder heftig. Mijn vader kreeg op jonge leeftijd prostaatkanker. Nuchter als we thuis waren, zijn we er als gezin heel relaxt mee omgegaan. We maakte grappen over zijn dagelijkse tripje naar het AMC voor de bestraling. Gelukkig was hij er op tijd bij en was alles snel onder controle. Later realiseerde ik me dat deze ziekte mijn vader voorgoed veranderd heeft en daarmee ook ons hele gezin. De kanker kan dan wel uit je lijf zijn, maar daarmee is het nog niet uit je hoofd. Want hoe ga je ermee om als je je lichaam weer moet vertrouwen en je lichaam niet meer doet wat het voorheen deed? Een enorme worsteling waar veel kankerpatiënten mee te maken krijgen. Maar niet alleen de patiënt, ook voor de mensen in de directe omgeving verandert er veel. Het leven krijgt een andere dimensies en andere dingen worden belangrijk.

 

Als ik zie, hoor en lees hoe de behandeling van kanker en de daarbij behorende hulpverlening de afgelopen jaren is veranderd, dan denk ik geweldig!!! Tegelijk denk ik ook: ‘er is nog een lange weg te gaan’. Daarom is Alpe d’HuZes ook zo belangrijk en daar is geld voor nodig. Geld voor onderzoek maar ook voor diverse projecten in het kader van het delen van kennis. De afgelopen 15 jaar zijn er miljoenen opgehaald, maar zolang kanker mondiaal nog geen chronische ziekte is er nog veel geld nodig.

Voor mij is Ad6 alleen meer. Bij Alpe d’HuZes ontmoet ik mensen met hetzelfde sociale hard. Mensen die zich onbaatzuchtig voor hun medemens willen inzetten. Ik voel me bevoorrecht om van zo’n prachtige vrijwilligersorganisatie deel uit te mogen maken. In juni zal ik weer op de berg staan om al die kanjers die de berg beklimmen aan te moedigen en een prachtig aandenken in beeld te kunnen geven.

Helaas zijn ook afgelopen jaar weer mensen in mijn directe omgeving geconfronteerd met deze rotziekte en wil ik met mijn -inmiddels overleden- vader in mijn rugzak de berg op fietsen. Ik zal mij fysiek uitdagen als symbool voor de lijdensweg die anderen moeten ondergaan. Vlak voor Alpe d’HuZes word ik 40 jaar en zou mijn vader 73 jaar zijn geworden. Hoe gaaf zou het zijn als iedereen die ik ken € 1,13 doneert en 1 iemand in zijn omgeving vraagt hetzelfde te doen. Natuurlijk ben ik ook blij met elk ander bedrag.

Thank you to my Sponsors

20

A Aertssen

Veel succes veer

5

Bert Fledderus

20

thea egging

Succes

26

M Thiers

Het blijft bijzonder!

106

VEERbeelding

15

Lisette Gemmink

Het blijft een mooi project en initiatief

11

loeki veen

Ga in gedachten me t je mee

1.165

Anonymous

Hoi Vera, Bijgaand alsnog de opbrengst van de Kersbrodenactie. Deze donatie heeft op zich laten wachten omdat de factuur van AV Ondernemers vorig jaar niet op tijd betaald is. Hoe dan ook, hierbij alsnog de donatie. Groet, Arjen

500

Rob Gerretzen

Zoals afgesproken.

Show more