Wouter Schrouff

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

1156.00

Raised from 1st October 2020

1156.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

 

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat een goede vriendin van ons, Marlies, ook mee gaat doen! Zij heeft inmiddels een ongeneeslijke vorm van kanker, maar wel de kracht om nog samen met 2climb2raise deze uitdaging aan te gaan. Toen ik hoorde van haar deelname leek het me direct heel mooi om daar ook bij te zijn en mee te gaan fietsen zodat er zoveel mogelijk onderzoek kan worden gedaan naar effectieve behandelingen tegen kanker.

Afgelopen jaar is mijn vader overleden en voor hem hebben we het Alpe d’HuZes lied ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ als laatste groet tijdens zijn uitvaart beluisterd. Hij had een passie voor fietsen en bergen en heeft zelf ook een aantal bergen op gefietst. Ik weet zeker dat hij heel trots is dat ik nu zelf aan de Alpe d’HuZes mee ga doen.

Toen ik de kans kreeg om me via 2climb2raise in te schrijven met als rol het begeleiden van iemand die kanker heeft (gehad) en het zo toch nog mogelijk te maken een beklimming van de Alpe d’Huez te kunnen volbrengen kreeg ik er nog meer zin in. Ik hoop dat ik deze persoon zo kan steunen dat deze boven op die top het mooiste moment van zijn of haar leven gaat beleven!

Wil jij mij steunen om zo een mooi bedrag te verzamelen en daarmee ook mee te werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker?

My Updates

2Climb2Race komt bij EenVandaag op TV

Op woensdag 8 april om 18.15 wordt er onder voorbehoud bij EenVandaag een stukje over 2Climb2Race uitgezonden op NPO 1.

EenVandaag wilden graag met een team in contact komen over het feit dat Alpe d'HuZes dit jaar niet door zal gaan. Marlies en Arjan hebben een interview met hen gehad hierover. Wat is de impact voor ons team maar ook in het bijzonder voor de stokers die dit jaar op de tandem naar boven zouden gaan. Marlies legt uit wat het voor haar betekent en Arjan vertelt wat meer over het team zelf.

Dichter bij de hemel kom ik niet

Het Lied Dichterbij de Hemel kom ik niet heeft mijn vader nog mee gezongen en klonk als laatste groet tijdens zijn uitvaart.

De beelden geven ook een mooi beeld van de Alpe d'HuZes.

Hieronder nog een versie met andere beelden:

 

 

Op de tandem naar de top van Alpe d'Huez

Een heel mooi artikel in het Eindhovensdagblad over stichting https://www.2climb2raise.nl/ waarmee ik samen er ook voor ga zorgen  dat iemand die kanker heeft (gehad) toch de beklimmen van de Alpe d’Huez, wat niet zomaar een beklimming is, toch samen te kunnen volbrengen.

 

Op de tandem in eendrachtige samenwerking naar de Alpe d'Huez-top

Dennis van Hout was naar eigen zeggen van plan om met zijn renfiets een aantal keer die reuzenalp te beklimmen, toen hij hoorde van de stichting ‘2climb 2raise',. ,,Ik was zo geraakt dat ik me opgaf voor deelname", zegt de Someren-Eindenaar. 

Van Hout nodigde een goede vriendin van zijn ouders uit om mee te doen. ,,Zij heeft dezelfde instelling als ik; wij geloven dat er door samenwerking ooit een wereld komt waarin je niet meer dood gaat aan kanker. Daar kan iedereen aan meehelpen door ons te sponseren, het bedrag is bestemd voor het wereldkankerfonds.” 

2climb 2raise ondersteunt veertien 14 tandems, waar telkens een gezond persoon voorop gaat met in zijn spoor een kankerpatiënt. Niet alleen, maar in eendrachtige samenwerking naar de top, dat is zo'n beetje de gedachte erachter.

Draagt bij tot leven 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalclub SSE maakte Van Hout zijn plan bekend. Na zijn slotzin,' Wat je niet alleen kunt, kun je samen doen, sport draagt bij tot leven', was het even stil in de kantine.
Zelf is hij over de tocht en de trainingsperiode in Zuid-Limburg bijgepraat door Hans van Beek (57) uit Mierlo Hout. Die heeft de tocht al een paar keer gefietst. ,,Het team bestaat uit een gezond persoon, de captain, en de stoker, de kankerpatiënt én een begeleider die solo meefietst en als 'regelaar' een oogje in het zeil houdt. Die is erg belangrijk voor het team, als de captain een zwak moment heeft of uitvalt, neemt hij het over. Helpen bij het op- en afstappen en ook de twee fietsers moed inpraten hoort bij de taak. Alles draait om de stoker, zij moet boven komen, daar gaat het om!" 

Twee uur langer

Het duo gaat van start op een speciale tandem, extra brede banden en de trapper staat altijd in de opstapstand, hier is vijf maanden mee getraind. Van Beek: ,,Als tijdens de tocht richting de top van de Alp iemand dat wil, dan wordt er gerust. Het motto is: als je er drie uur over doet geniet je drie uur en als je er vijf uur over doet, twee uur langer!"

Kaarsjes

Van Beek is er mee gestopt en geeft zijn plek over aan Van Hout. ,,Ik heb er iets moois aan over gehouden, het gevoel dat je iemand echt hebt kunnen helpen.” Die iemand is Linda Peters uit Son en Breugel, die vorig jaar meefietste als stoker. ,,Ik zat bij Hans achterop”, zegt ze. ,,De tocht heeft mij geestelijk zo veel kracht gegeven dat het me zeker geholpen heeft in mijn ziekteperiode. Vooral de duizenden kaarsjes die brandend in de bochten zijn neergezet, hebben veel indruk gemaakt. Elk kaarsje is voor iemand. Met een lach en een traan heb ik met Hans de top bereikt en dat gaf een speciaal en bijzonder gevoel.” 

Van Hout: ,,Ik steek er onderweg twee aan, voor mijn beide opa's die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden.”

Thank you to my Sponsors

106

Berend Meijerink

Succes Wouter! Goede actie!

50

Trees Schrouff-Werner

Zet'm op!

26

Stephan en Peggy

Super dat je mee doet!

50

Anonymous

succes

10

Thijs van Kemenade

Succes wouter,goed bezig

20

Hans Jereskes

Wouter heel veel succes voor dit goede doel.

66

Nicole

Prachtig dat je dit doet, Wouter!

15

Jeroen en Sabina vd Waterbeemd

Super gaaf dat je dit gaat doen!!!

28

Karin Gerrits

Succes Theo en Karon

15

Greet Meijer

Succes!

25

Anonymous

Wouter, veel succes

26

Ghislaine Engelhardt-Werner

Zet m op Wouter!

10

Krista

Succes!!

5

Colinda Overklift

Veel liefde, plezier, sterkte en succes gewenst! Het siert je dat je dit voor een goede vriendin doet. Echt een kanjer! Dikke zoen! Liefs Colinda

26

Reinoud Van Mierlo

Succes en zet hem op!! Mooi initiatief!

20

Anne-Marie Lier

26

Anonymous

50

Paula Dijkstra-Ramselaar

Veel succes Wouter, heel mooi dat je dit gaat doen!

26

Philo Werner

Succes !

20

Diny Van de Kerkhof

Succes!

5

Rene schepers

Jonge, waar zijn je haren gebleven! Veel succes op de fiets! Gr, Rene

26

Herko en Ingrid

26

Anonymous

66

hans Werner

26

Corrie Ruijsch

Wouter in Hilversum zijn we trots op jou,heel veel succes

20

Antoine en Lonneke

Zet ‘m op!!

106

Marjo mede namens alle Dames van de Zijden Draad

Fantastisch dat je dit gaat doen Wouter!!👋👋👋 Heel veel succes, zet m op. 🚵‍♀️🎗💖✨Mede namens alle dames van de Zijden Draad!😘

26

Familie Brüggink

Super gaaf dat je mee gaat doen, Wouter! Zet 'm op!

12

Petra Gerrits

Succes

26

Jorik Venema

Succes!

26

Autobedrijf Erik Deelen

15

friedek hendriks

succes!!

10

Marion Berg

Fantastisch dat je dit gaat doen! Ik wens je een onvergetelijke fietstocht en veel succes.

50

Floor Van Mierlo

Top Wouter. Go go go

26

Anonymous

10

Karin Leenders

Prachtige aktie Wouter.

50

Loes Schrouff

Veel succes op de Alpe d’Huez met Alpe d’HuZes!

10

Anonymous

Show more

Select a Christmas decoration