Wouter Schrouff

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

1156.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

1999

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

 

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat een goede vriendin van ons, Marlies, ook mee gaat doen! Zij heeft inmiddels een ongeneeslijke vorm van kanker, maar wel de kracht om nog samen met 2climb2raise deze uitdaging aan te gaan. Toen ik hoorde van haar deelname leek het me direct heel mooi om daar ook bij te zijn en mee te gaan fietsen zodat er zoveel mogelijk onderzoek kan worden gedaan naar effectieve behandelingen tegen kanker.

Afgelopen jaar is mijn vader overleden en voor hem hebben we het Alpe d’HuZes lied ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ als laatste groet tijdens zijn uitvaart beluisterd. Hij had een passie voor fietsen en bergen en heeft zelf ook een aantal bergen op gefietst. Ik weet zeker dat hij heel trots is dat ik nu zelf aan de Alpe d’HuZes mee ga doen.

Toen ik de kans kreeg om me via 2climb2raise in te schrijven met als rol het begeleiden van iemand die kanker heeft (gehad) en het zo toch nog mogelijk te maken een beklimming van de Alpe d’Huez te kunnen volbrengen kreeg ik er nog meer zin in. Ik hoop dat ik deze persoon zo kan steunen dat deze boven op die top het mooiste moment van zijn of haar leven gaat beleven!

Wil jij mij steunen om zo een mooi bedrag te verzamelen en daarmee ook mee te werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker?

My Updates

Uiteindelijk 2 keer omhoog gefietst

Als begeleider van de tandems gaat het niet zo snel maar het geeft wel heel erg veel voldoening als je samen boven komt. Die knuffels en emoties die je als dank krijgt zijn onvergetelijke.

Voor iedereen die ooit met Kanker te maken heeft gehad en samen iets heel moois wil beleven door zelf deze tocht te maken meld je aan via https://www.2climb2raise.nl/

Voor Jou

Kippenvel hoe Marlies met haar zus en dochter minder dan een maand voor haar overlijden dit nummer nog heeft opgenomen: Ik deel dit op deze pagina omdat dit nummer en de betekenis  de drijfkracht laat zien waarom ik zeer gemotiveerd ben en veel zin heb om samen die berg op te gaan fietsen. We doen het voor jou!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yyup_3QcCDk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Moeilijk om na 2 jaar de vraag om donaties weer op te starten!

Na 2 jaar door Corona geen Alpe d'HuZes is er veel gebeurd. Mijn grootse drijfveer om mee te gaan doen aan de Alpe d'HuZes was om dit samen met Marlies Venema te gaan beleven maar dat gaat helaas niet meer lukken.  Wat had het mooi kunnen zijn samen in juni 2020 boven op die berg.

In de uitzending van eenvandaag heeft Marlies het er nog over of ze er over een jaar nog is. Helaas is ze 4 augustus 2020 overleden. Ze heeft ons een doel gegeven: LEEF MET VOLLE TEUGEN!

Dit leven zijn we dus elke dag volop aan het doen. Het trainen samen met 2Climb2Raise is inmiddels begonnen en we hebben Marlies beloofd dat we door gaan en die berg zeker op gaan fietsen.

Hier de uitzending waar Marlies in te zien is:
<iframe src="https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/524800/" width="560" height="315" frameborder="0" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

2Climb2Race komt bij EenVandaag op TV

Op woensdag 8 april om 18.15 wordt er onder voorbehoud bij EenVandaag een stukje over 2Climb2Race uitgezonden op NPO 1.

EenVandaag wilden graag met een team in contact komen over het feit dat Alpe d'HuZes dit jaar niet door zal gaan. Marlies en Arjan hebben een interview met hen gehad hierover. Wat is de impact voor ons team maar ook in het bijzonder voor de stokers die dit jaar op de tandem naar boven zouden gaan. Marlies legt uit wat het voor haar betekent en Arjan vertelt wat meer over het team zelf.

Dichter bij de hemel kom ik niet

Het Lied Dichterbij de Hemel kom ik niet heeft mijn vader nog mee gezongen en klonk als laatste groet tijdens zijn uitvaart.

De beelden geven ook een mooi beeld van de Alpe d'HuZes.

<iframe class="embed-responsive-item" src="https://www.youtube.com/embed/rUmFgJt08L8?rel=0&hd=1&autoplay=1" width="640" height="385" frameborder="0"> </iframe>

Hieronder nog een versie met andere beelden:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YPZ9srkYNZ4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Op de tandem naar de top van Alpe d'Huez

Een heel mooi artikel in het Eindhovensdagblad over stichting https://www.2climb2raise.nl/ waarmee ik samen er ook voor ga zorgen  dat iemand die kanker heeft (gehad) toch de beklimmen van de Alpe d’Huez, wat niet zomaar een beklimming is, toch samen te kunnen volbrengen.

 

Op de tandem in eendrachtige samenwerking naar de Alpe d'Huez-top

Dennis van Hout was naar eigen zeggen van plan om met zijn renfiets een aantal keer die reuzenalp te beklimmen, toen hij hoorde van de stichting ‘2climb 2raise',. ,,Ik was zo geraakt dat ik me opgaf voor deelname", zegt de Someren-Eindenaar. 

Van Hout nodigde een goede vriendin van zijn ouders uit om mee te doen. ,,Zij heeft dezelfde instelling als ik; wij geloven dat er door samenwerking ooit een wereld komt waarin je niet meer dood gaat aan kanker. Daar kan iedereen aan meehelpen door ons te sponseren, het bedrag is bestemd voor het wereldkankerfonds.” 

2climb 2raise ondersteunt veertien 14 tandems, waar telkens een gezond persoon voorop gaat met in zijn spoor een kankerpatiënt. Niet alleen, maar in eendrachtige samenwerking naar de top, dat is zo'n beetje de gedachte erachter.

Draagt bij tot leven 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalclub SSE maakte Van Hout zijn plan bekend. Na zijn slotzin,' Wat je niet alleen kunt, kun je samen doen, sport draagt bij tot leven', was het even stil in de kantine.
Zelf is hij over de tocht en de trainingsperiode in Zuid-Limburg bijgepraat door Hans van Beek (57) uit Mierlo Hout. Die heeft de tocht al een paar keer gefietst. ,,Het team bestaat uit een gezond persoon, de captain, en de stoker, de kankerpatiënt én een begeleider die solo meefietst en als 'regelaar' een oogje in het zeil houdt. Die is erg belangrijk voor het team, als de captain een zwak moment heeft of uitvalt, neemt hij het over. Helpen bij het op- en afstappen en ook de twee fietsers moed inpraten hoort bij de taak. Alles draait om de stoker, zij moet boven komen, daar gaat het om!" 

Twee uur langer

Het duo gaat van start op een speciale tandem, extra brede banden en de trapper staat altijd in de opstapstand, hier is vijf maanden mee getraind. Van Beek: ,,Als tijdens de tocht richting de top van de Alp iemand dat wil, dan wordt er gerust. Het motto is: als je er drie uur over doet geniet je drie uur en als je er vijf uur over doet, twee uur langer!"

Kaarsjes

Van Beek is er mee gestopt en geeft zijn plek over aan Van Hout. ,,Ik heb er iets moois aan over gehouden, het gevoel dat je iemand echt hebt kunnen helpen.” Die iemand is Linda Peters uit Son en Breugel, die vorig jaar meefietste als stoker. ,,Ik zat bij Hans achterop”, zegt ze. ,,De tocht heeft mij geestelijk zo veel kracht gegeven dat het me zeker geholpen heeft in mijn ziekteperiode. Vooral de duizenden kaarsjes die brandend in de bochten zijn neergezet, hebben veel indruk gemaakt. Elk kaarsje is voor iemand. Met een lach en een traan heb ik met Hans de top bereikt en dat gaf een speciaal en bijzonder gevoel.” 

Van Hout: ,,Ik steek er onderweg twee aan, voor mijn beide opa's die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden.”

Thank you to my supporters

106

Berend Meijerink

Succes Wouter! Goede actie!

26

Stephan En Peggy

Super dat je mee doet!

50

Loes Schrouff

Veel succes op de Alpe d’Huez met Alpe d’HuZes!

26

Anneke Terheijden

Succes

5

Margaret

Geweldig dat je dit doet. Ik wens je heel veel succes!

66

Nicole

Prachtig dat je dit doet, Wouter!

66

John Van Lierop

Succes Wouter, mooi dat je dit doet! Groet John

26

Autobedrijf Erik Deelen

20

Anonymous

Zet ‘m op!!

50

Mark Manders

26

Reinoud Van Mierlo

Succes en zet hem op!! Mooi initiatief!

15

Greet Meijer

Succes!

26

Jeanot Welling

26

Henk Mollen

Heel veel succes Wouter met deze mooie uitdaging.

12

Petra Gerrits

Succes

20

Anne-marie Lier

26

Anne-marie Lier

106

Anonymous

25

Friedek

Succes!!

200

Ehbo-vereniging Brouwhuis

Sussces Wouter!

66

Hans Werner

26

Ghislaine Engelhardt-werner

Zet m op Wouter!

26

Reinoud Van Mierlo

Succes!

100

Rob Vd Kerkhof

15

Friedek Hendriks

succes!!

10

Anonymous

15

Jeroen En Sabina Vd Waterbeemd

Super gaaf dat je dit gaat doen!!!

10

Gijs Cremers

heel veel succes wouter ik ben benieuwd naar de mooie verhalen

10

Caroline Verhees

Heel veel succes Wouter! Maak er een prachtige rit van!

66

Anonymous

26

Andre Van Hal

10

Thijs Van Kemenade

Succes wouter,goed bezig

15

Luus Slooff

5

Rene Schepers

Jonge, waar zijn je haren gebleven! Veel succes op de fiets! Gr, Rene

10

Ron Heuvelmans

50

Paula Dijkstra-ramselaar

Veel succes Wouter, heel mooi dat je dit gaat doen!

106

Marjo Mede Namens Alle Dames Van De Zijden Draad

Fantastisch dat je dit gaat doen Wouter!!👋👋👋 Heel veel succes, zet m op. 🚵‍♀️🎗💖✨Mede namens alle dames van de Zijden Draad!😘

26

Tilly Sniekets

Heel veel succes en er wordt geduimd!💪🏻🍀

20

Hans Jereskes

Wouter heel veel succes voor dit goede doel.

25

Anonymous

Wouter, veel succes

26

Anonymous

5

Colinda Overklift

Veel liefde, plezier, sterkte en succes gewenst! Het siert je dat je dit voor een goede vriendin doet. Echt een kanjer! Dikke zoen! Liefs Colinda

26

Philo Werner

Succes !

25

Anonymous

26

Yolande Mollen-ketting

Succes!!

50

Marius Ponten

Top dat je dit doet Wouter!

50

Elisa & Roy

26

Anonymous

Wouter, knap dat je meedoet. Veel succes, Anita

26

Greet Meijer-keizer

Succes jochie

26

Anonymous

Gelukkig kun je nu wel naar boven trappen

10

Anonymous

26

Luus Hendriks

26

Erik H

Gaat lukken! Succes.

26

Familie Brüggink

Super gaaf dat je mee gaat doen, Wouter! Zet 'm op!

10

Marly Vd Heuvel

Heel veel succes

26

Rob Kohler

5

Anonymous

10

Krista

Succes!!

10

Anonymous

20

Yvette Boltze

Hee Wouter, dit doe je supergoed! Succes straks met deze uitdaging!

50

Floor Van Mierlo

Top Wouter. Go go go

26

Petra Gerrits

Hup, Wouter. Op naar de top, ook een gebroken enkel houdt jou niet tegen.

20

Raymond Donkers

EHBO Brouwhuis

50

Trees Schrouff-werner

Zet'm op!

26

Jorik Venema

Succes!

20

Diny Van De Kerkhof

Succes!

66

Hans Werner

succes ermee

20

Anonymous

10

Anonymous

50

Bernadette Vd Hendriks

26

Herko En Ingrid Van Der Weij

206

Berend Meijerink

Heel veel succes gewenst van Ingeborg, Berend, Jorrit, Mathijs en Krista

26

Herko En Ingrid

50

Manja En Wilbert

Goed dat je je hiervoor inzet, veel succes!

216

Rob Vd Kerkhof

Restant

26

Corrie Ruijsch

Wouter in Hilversum zijn we trots op jou,heel veel succes

10

Marion Berg

Fantastisch dat je dit gaat doen! Ik wens je een onvergetelijke fietstocht en veel succes.

28

Karin Gerrits

Succes Theo en Karon

26

Anonymous

26

Wim Den Engelsman

50

Anonymous

succes

10

Karin Leenders

Prachtige aktie Wouter.

50

T. Schrouff-werner

26

Martijn Huizinga

Heel veel succes!

26

Anonymous

Show more