Wouter Tjeenk Willink

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

540.00

Raised from 1st October 2020

540.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Dit jaar doe ik voor de 5e keer mee aan Alpe d’HuZes. Omdat ik geloof dat het mogelijk is om kanker de wereld uit te krijgen. Omdat ik wil dat mijn kinderen gaan meemaken dat dit gebeurt.

De afgelopen jaren fietste ik onder andere voor mijn oom die tijdens mijn voorgaande deelnames vocht tegen kanker. Hij heeft het helaas niet gered en is twee jaar geleden overleden, nog geen twee weken nadat wij terugkeerden van Alpe d’HuZes. Het ironische is dat hij overleden is aan de ziekte waarmee hij, als kinderoncoloog, op een zeer intensieve manier dagelijks te maken had. Hij heeft veel belangrijk werk gedaan in misschien wel de zwaarste categorie, kinderen met kanker. Hoe leg je een kind uit dat het misschien niet meer beter wordt.. In zijn geest fiets ik dan ook voor de nieuwe generatie in de hoop dat ik een heel klein steentje kan bijdragen zodat mijn, en andere kinderen, mogen leven in een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is.

Ook neem ik mijn schoonmoeder in mijn hart mee naar boven. De schoonmoeder/oma die ik en mijn jongens nooit hebben mogen kennen. Maar ze is nog elke dag aanwezig. Ze leeft voort in mijn schoonfamilie en in Karianne en onze kinderen.

Deze editie van Alpe d’HuZes wordt extra bijzonder omdat ik samen met mijn oudste zoon Boris de berg op fiets. Supertrots op hem dat hij deze uitdaging aangaat.

Thank you to my Sponsors

500

Frans Tjeenk Willink

Suskes en je kan het, net als de vorige keren. Hoop er dit keer wel weer bij te zijn als jij en Boris boven aan komen.

40

José van den Hamer

Show more

Select a Christmas decoration