REIS EN VERBLIJF

REIS

De afstand van Amsterdam naar de Alpe d’Huez is circa 1100 km. Verschillende wegen leiden naar de Alpe d’Huez.

  • Vliegen: je kunt vliegen naar Lyon, Grenoble of Geneve. Houd er rekening mee dat je nog een auto moet huren of met het openbaar vervoer moet reizen.
  • Met de auto: vraag op een Alpe d’HuZes-dag naar carpool-mogelijkheden met mensen uit jouw regio of via facebook.
  • Met een bus: vanuit Nederland vertrekken meerdere bussen. Houd social media in de gaten.
  • Met de trein: tot en met Grenoble kun je per trein reizen. Houd er rekening mee dat je nog een auto moet huren of je neemt de bus. Vanaf het busstation in Grenoble rijden shuttlebussen in 1,5 uur naar het dorp Alpe d’Huez.
  • Met de fiets: goedkoop en milieuvriendelijk. En meteen een goede training voor de grote dag! Trek er minimaal een week voor uit.

VERBLIJF

In de koersweek is het druk in de buurt van Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans (het dorpje aan de voet van de Alpe d’Huez). Regel daarom ruim voor de koersweek een hotel, appartement, huisje of camping. In Bourg d'Oisans (720m) is de start van Alpe d'HuZes; de finish van de klim is in Alpe d'Huez (1850m).

Check de mogelijkheden:

Lekker makkelijk: bestel je maaltijden bij Alpe d’HuZes

Of je nu kampeert of in een appartement of hotel logeert, je zult toch elke dag lekker willen eten. Op de Alpe d'Huez, naast het Palais des Sports, vind je de Alpe d’HuZes-tent waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. De maaltijden worden zorgvuldig samengesteld, smakelijk bereid en vervolgens uitgeserveerd door een enthousiast team van vrijwilligers. 

Met je bord vol eten zoek je vervolgens een plekje aan de lange tafels met andere deelnemers. Veelal vreemden bij je eerste hap, meestal vrienden na de laatste hap. Ook dat is Alpe d'HuZes! 

Kortom, maak het jezelf gemakkelijk! En samen eten is niet alleen gezellig, de opbrengst gaat volledig naar Alpe d'HuZes!

Belangrijk te weten is dat je de maaltijden vooraf online bestelt. Dan weet je zeker dat er straks op de berg een lekkere maaltijd voor jou klaar staat. De menu’s zijn in maart bekend. Vanaf begin april kun je je maaltijden bestellen. Uiteraard laten we je weten wanneer de verkoop start. 

Heb je vragen hierover? Stuur je vraag dan naar deelnemers@alpe-dhuzes.nl.