Anne van Dongen

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

1287.00

Tot kanker de wereld uit is!

Hallo, ik ben Anne van Dongen en ik ben 14 jaar. Dit jaar wordt het tiende jaar dat ik mee ga naar Alpe d’HuZes. Mijn motivatie is niet heel uitgebreid: ‘Ik wil dat er niemand meer dood gaat aan kanker. En dat ik later aan mijn kinderen kan vertellen dat er vroeger een ziekte was die kanker heette en dat er veel mensen aan dood gingen, maar dat die ziekte nu lang niet meer bestaat.’

 

Alleen maar ziek gekend

Maar ik werd nog meer gemotiveerd toen ik John zo zag strijden. Hij was ziek en had kanker. Hij was een ongelofelijke strijder en voor hem ga ik die berg verslaan! Om hem trots te maken en te laten zien dat ik die strijdlustigheid van hem heb! Ik heb hem heel ziek gezien en het was verschrikkelijk om hem zo te zien. John is 9 jaar ziek geweest en ik was 9 toen hij overleed, ik heb hem alleen maar ziek gekend. Ik wil niet dat iemand zoiets nog mee hoeft te maken!

 

Kanker kan ineens zomaar in jouw leven zijn.

Een paar maanden geleden kregen we nog een extra reden om die berg te gaan verslaan: we kregen plots te horen dat een vriend van ons Acute leukemie heeft. Het is Bart, hij was heel erg moe en is toen toch even naar de huisarts gegaan. Dat even werd iets langer, de huisarts dacht dat het niet helemaal klopte. In het ziekenhuis bleek al snel dat hij Acute Leukemie heeft.  Het is verschrikkelijk om hem zo te zien een jongen van 25 van de ene dag waarbij ze nog niet eens dachten aan kanker naar de volgende dag waarbij je te horen krijgt dat je nog wel even in het ziekenhuis moet blijven en dat er ineens allerlei behandelingen moeten gebeuren. Als je dat zo mee maakt, besef je nog meer hoe belangrijk het is dat we ons inzetten voor Alpe d’HuZes. Je hoort het veel te vaak; iemand met kanker. Ik wil dat het weg gaat, niemand meer dood aan kanker en dat in de toekomst niemand nog weet wat kanker is.

 

De klas begrijpt het: cupcakes bakken!

In mijn klas en tegen al mijn vrienden vertel ik over Alpe d’HuZes, omdat ik het zo bijzonder vind. En ik vind het zo mooi dat ik dan na al mijn verhalen over Alpe d’HuZes een mentor heb die tegen mij zegt: ‘Anne, wij gaan met de klas een actie doen voor Alpe d’HuZes.’ De hele klas heeft cupcakes gebakken en die hebben we verkocht op mijn school. Het is zo mooi om te zien dat dan iedereen uit mijn klas zoveel cupcakes bakt en zich zo inzet om alle cupcakes te verkopen. Ook vind ik het zo mooi dat ik na al mijn verhalen, waarvan ik dacht dat mijn vrienden ze nu wel beu waren, juist een vriendin heb die zegt: ‘Ik wil ook mee!’ En dat hebben we geregeld. Ze heet ook Anne, ik vind het super fijn dat ze meegaat en dat ik haar kan laten zien wat er op die berg gebeurt, want dat kun je niet uitleggen. Alpe d’HuZes is belangrijk en daarom ga ik ook dit jaar weer meedoen en als het nodig is dan tot kanker de wereld uit is!

 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

10 keer deelnemer

Thank you to my supporters

10

Freek Lidewei Ties Fien Reniers

Heel veel succes Anne!!!

150

Marij Haarmode

We komen je aanmoedigen!! Succes met de voorbereidingen!! X

106

Hurk

Succes morgen.

10

Ted En Marly

Veel succes toppertje!! En nogmaals dankjewel voor mijn kaarsje.

10

Anja Verheijen

Lieve jarige Anne, gefeliciteerd! Verjaardagscadeautje op deze manier, zet 'm op daar op die berg!!

10

Jordy Den Tenter

Heel veel plezier en succes!

10

A. Reniers

Anne en je broer veel succes alle twee Groetjes Arjan en Liesbeth

26

Team De 6es! (martijn Bleekendaal)

Beste Anne, je zat vandaag naast me in de auto naar beneden. Toen had ik al diep respect voor je, en nu begin je aan je vierde beklimming. Topper!

26

Ilse Van Den Hoek

Heel veel succes Anne! Zet hem op, ik ben trots op je!

50

Maria & Gerard Menting

Beste Anne, Heel veel succes bij je 10e editie van Alpe d'Huzes. Geweldige prestatie !! Sportieve groet, Maria en Gerard Menting

25

Piet En Ad Schellekens

Succes

106

Natuurlijktomaat.nl

Super Anne dat je dit doet!! Helgeel succes! Je kunt het

66

Corné Houtepen

Trots op jou Anne! Zet hem op.

5

Gert-jan Zondervan

Veel succes.

106

Dierenkliniek Rijen

50

Ad Van Loon

Veel succes en een heel fijne week op de Alpe d'Huez

26

Anonymous

Veel succes met de beklimmingen.

30

Anonymous

Heel veel succes Anne!

26

Mark Goos

Succes, zet hem op

26

Helma Goos

50

Charlotte Menting

Zet ‘m op topper!! 🔥

26

Evi Z

Succes Anne! Goed dat je dit doet!

206

Anonymous

106

Julia Bonte

Heel veel succes Anne

25

Jan En Simona Van Elderen

Hej Anne, negen jaar lang heeft John zijn grenzen verlegd nu ga jij dat doen ; Heel Veel Succes !

My Activity: Fietsen