Anne van Dongen

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

592.50

Geen kanker meer in de toekomst!

Mijn naam is Anne van Dongen, ik ben 15 jaar en ik woon in Ulicoten. Ook dit jaar ga ik, samen met mijn papa, mama en mijn broer Henryc en een team uit Chaam (team Acht van Chaam), weer mee doen met Alpe d’HuZes. Mijn motivatie is dat ik wil dat niemand meer dood gaat aan kanker. En dat ik in de toekomst kan vertellen aan mijn kinderen dat er vroeger een ziekte was die kanker heette en dat die weg is door Alpe d’HuZes en dat ik daaraan mee heb geholpen.

In 2011 zijn mijn papa, mama en Henryc samen met een goede vriend van ons voor het eerst naar de Alpe d’HuZes geweest. Ze gingen met hem mee omdat hij kanker had en zijn zoon daarom meedeed aan Alpe d’HuZes. Papa en mama raakte zo onder de indruk door het evenement dat ze besloten het jaar erop weer naar de berg te gaan, maar dan met een team uit Chaam. In 2012 hadden we voor het eerst een team met strijders uit Chaam die samen de berg gingen verslaan. Ook ik mocht dat jaar voor het eerst mee. We waren met z’n allen geraakt door het evenement wat als gevolg had dat we ons nu nog steeds bijna het hele jaar inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte kanker

Bijna iedereen kent wel iemand met kanker, daar moet verandering in komen. Ook ik ken mensen met de ziekte kanker. We waren natuurlijk al erg gemotiveerd om mee te doen, maar toen we ongeveer een jaar geleden te horen kregen dat een goede vriend Bart op 25-jarige leeftijd leukemie heeft, kwam het nog een keer binnen hoe belangrijk het is dat we dit doen. En dat we op een goede weg zijn, maar dat er ook nog een lange weg te gaan is.

Voor mij wordt dit het 11e jaar dat ik mee ga naar Alpe d’HuZes. Het wordt het 3e jaar dat ik in het team zit en zo vaak mogelijk de berg ga beklimmen. Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Ik zat voor het 2e keer in het team en mocht dus op de donderdag zo vaak mogelijk de berg op fietsen. De 1e keer dat ik in het team zat was ik nog een stuk jonger en had ik goed mijn tijd genomen, dit jaar was ik nog meer gemotiveerd en ben ik 4 keer de Alpe d’Huez opgefietst. De eerste keer ben ik samen met Henryc de berg op gefietst, dat zal ik nooit vergeten en was heel speciaal. De 4e keer ben ik samen met papa gefietst. Ook was het een speciaal jaar, omdat een goede vriendin van mij meeging. Ze had al jaren vele verhalen van mij gehoord over hoe mooi het daar was en wat we daar deden en dat ze zeker een keer mee moest. Afgelopen jaar was het dan zover en ging ze mee. Ik denk dat ze het mooi vond, want ook dit jaar wil ze weer mee en zit ze ook in het team.

Als ik aan Alpe d’HuZes denk, krijg ik kippenvel, omdat ik het zo mooi vind. Het is moeilijk uit te leggen wat je daar meemaakt en hoe mooi het is. Ik vind eigenlijk dat iedereen het een keer meegemaakt moet hebben.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

10 keer deelnemer

Thank you to my supporters

193.50

May
17 April 2024

Boeken verkocht

228

Paaseieren Actie
5 April 2024

Verkoop paaseieren

100

Je Oude Buurtjes
23 March 2024

Anne, we steunen je en vinden je nu al een bikkel! Succes met trainen xxx

26

Anonymous
21 March 2024

Hoi Anne en Adrie wij wensen jullie veel succes. Het gaat zeker weer lukken. Groetjes uit Traaie

35

May Geerts
26 February 2024

Boeken verkocht

4

Anonymous
31 October 2023

Ik ken jou niet, maar door jou verhaal heb ik heel veel bewondering voor jou. Succes meisje. Ik ben trots op je.

6

Veel Waardering Voor Jou!
26 October 2023

Een eerste duwtje voor jou! Mooi hè!

My Activity: Fietsen