Brigitte Dubbelaar

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

0

Waarom doet KWF mee aan Alpe d'HuZes

Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we steeds beter hoe we kanker (op tijd) kunnen ontdekken en behandelen. En met resultaat: waar bij de oprichting van KWF Kankerbestrijding (in 1949) de 5-jaarsoverleving voor een kankerpatiënt slechts 25% was, ligt dat percentage inmiddels op 67%. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar ook dat we er nog niet zijn.

Er zijn nog altijd vormen van kanker die moeilijk behandelbaar zijn. We hebben nog steeds veel te leren over zeldzame tumoren. Wie loopt een verhoogd risico op kanker, hoe kunnen we daar zo snel mogelijk bij zijn, en wat is vervolgens de beste behandeling op maat die past bij het ziektebeeld van de patiënt? Met zo min mogelijk bijwerkingen, een zo goed mogelijke nazorg en palliatieve zorg voor wie niet meer beter wordt?

Het zijn vragen waar meer onderzoek en meer geld voor nodig is. Dankzij Alpe d’HuZes hebben we de afgelopen jaren tientallen onderzoeken mogelijk gemaakt. En we dragen er met Team KWF graag aan bij dat dat daar nog meer nieuwe, belangrijke, grensverleggende onderzoeken bij komen. Voor een beter leven met en na kanker.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

10 keer deelnemer

My Activity: