GELDBESTEDING

Samen kunnen we levens redden

1 op de 2 Nederlanders krijgt ooit in zijn of haar leven de diagnose kanker. Kanker raakt ons allemaal. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatient zijn heel hard nodig. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. 

100% van de donaties aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dat willen we bereiken door drie thema's, die passen bij onze missie:

  • Ambitie: het stimuleren van jong talent. Binnen dit thema valt ook de jaarlijkse Bas Mulder Award uitreiking.
  • Extra duwtje: de kennisbenutting van onderzoeksresultaten versnellen met een extra duwtje, een ‘Hermannetje'. Binnen dit thema valt de Knelpuntensubsidie.
  • Nieuwe ontwikkelingen: het creëren van extra kansen voor baanbrekende onderzoeksideeën. Binnen dit thema valt de Unieke Kansen subsidie.

HIER DOEN WE HET VOOR

Vanuit ons Alpe d’HuZes/KWF Fonds worden onderzoeksprojecten gefinancierd, die onze missie helpen realiseren. Wij besteden geld zo, dat het uiteindelijk zo groot mogelijk voordeel oplevert voor de (toekomstige) kankerpatiënt en diens omgeving. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat we kanker onder controle krijgen en in de toekomst niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Sinds 2006 hebben we al ruim 230 miljoen euro opgehaald. Op de website van KWF zie je waaraan dit geld is besteed. Van diagnostiek tot revalidatie en van sneldiagnose tot behandeling op maat. Of lees de bijzondere verhalen van onderzoekers die subsidie kregen uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds.

Het platform Kanker.nl

Alpe d'HuZes is ook één van de grondleggers van Kanker.nl. Dit is een plek waar je alles kunt vinden over de ziekte. Waar lotgenoten en professionals elkaar helpen en samen werken. Met betrouwbare, actuele en volledige medische informatie en antwoorden, die de patiënt helpen bij het maken van keuzes over behandelingen en afwegen van risico’s.

START MET DONATIEWERVING VOOR KANKERONDERZOEK

Kijk bij donatiewerving voor een aantal tips en tools waarmee je jouw bijdrage aan onderzoek een vliegende start kunt geven.

KWF KANKERBESTRIJDING

KWF Kankerbestrijding is een heel belangrijke partner van Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes heeft bij KWF Kankerbestrijding een Fonds op naam (een fonds voor subsidies). De uitgaven uit dit fonds worden gedaan aan de hand van een jaarlijks bestedingsplan. Dit plan wordt opgezet door een bijeenkomst met wetenschappers, patiënten, vertegenwoordigers van Alpe d’HuZes en KWF Kanker. 

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over de besteding van de opbrengst van Alpe d’HuZes? Mail dan naar naar team.geldstromen@alpedhuzes.nl.