Bart Stes

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

674.00

Waarom ga ik samen met Ine en Glenn 'de berg op'

De berg op!!! Ons verhaal:


Wat denken jullie... Samen De berg op, lijkt jullie dat wel wat? Een beetje onverwacht komt deze vraag binnen bij Ine en Bart. Uiteraard, een goed een avontuur is nooit ver weg voor ons!


25 jaren geleden zaten we samen al eens samen op een berg (al was het meer een veredelde heuvel) te San Gimignano, Italië. Als jonge studenten die het leven net aan het ontdekken waren, mijmerend over wat er belangrijk was in het leven en hoe we dat leven graag zouden ingevuld zien.

Welke leuke dingen we samen al beleefd hadden: korfballen, fuiven, de eerste lieven. Elkaar steunen in de goede, maar ook de mindere dingen: liefdesverdriet, diepzinnige gesprekken over geaardheid, de te verwerken katers als er teveel gedronken was, ... Kortom alles wat bij het prille volwassenschap hoort.

In 2001 hebben we mekaar beloofd om daar ooit eens terug op die berg te gaan zitten. Maar toen kwam het "echte" leven er aan…

Waar dat aanvankelijk over rozen leek te lopen, vonden allemaal onze levenspartners: Ine met haar Joris en 3 dotten van kinderen, Bart met zijn Irith en 2 toffe meisjes en Glenn vond met Ben de liefde van zijn leven, zij namen de pleegzorg van Ben’s nichtje op zich vanaf haar 10 jaar.

Tot enkele jaren geleden: Maart 2019... de dag van de eerste lockdown in Belgie door het Coronavirus, veranderde de wereld. Glenn kreeg, op deze memorabele dag in de geschiedenis, de diagnose, huidkanker in de darmen.  Een uiterst zeldzame vorm van kanker. De behandeling werd gestart, het leven werd aangepast. We zijn nu 3 jaar, 3 ziekenhuizen, verschillende oncologen en 4 behandelingen verder, maar de moed werd nooit opgegeven. 

Telkens weer kijken we met ontzag naar de positieve ingesteldheid van Glenn en Ben en de bewondering voor hun volharding is groot.

We hebben mekaar leren kennen door het sporten en we houden er allemaal van. Glenn houdt ook van sporten… Maar het lukt hem niet meer. Kanker is iets naars: we hebben jaren samen gesport en samen sportieve avonturen beleefd en nu is dat plots te moeilijk geworden.

We hadden ons neergelegd bij de situatie en andere doelen gezocht in het leven om onze vriendschap te behouden: zo is Glenn nu oa trotse peter van Ine’s oudste zoon. En het leven kabbelde verder.... 


Tot we in november 2023 in contact kwamen met Alpe d’HuZes: 

Door persoonlijke confrontatie (een harde realiteit) willen we ons engageren voor deze organisatie. Geld inzamelen voor verder onderzoek naar kanker. Maar van even groot belang is, om nog een keer die sportieve grenzen samen verleggen. Wat is er nu mooier om dit te kunnen doen met de vrienden die je zo nauw aan het hart liggen. Te kunnen genieten, toe te leven naar die ene sportieve dag waarop het gaat gebeuren. 

Samen willen Ine en Bart er voor zorgen dat Glenn de finish bereikt!

En daar hebben we jullie hulp voor nodig, want Glenn heeft, zoals vele anderen,meer onderzoek nodig naar nieuwe geneesmiddelen . 

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en we hopen dat we met jullie hulp van dit evenement 1 groot onvergetelijk avontuur kunnen maken.

Alvast een heel dikke merci!

Glenn, Ine en Bart

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Fietsen in Portes du Soleil

We gaan skiën, of toch maar niet...

Er moet namelijk aan de conditie gewerkt worden om die Hollandse Berg op te geraken. Dat is daarnaast al bijna flauwval als ik een zetellift moet nemen, laten me maar gemakkelijk buiten beschouwing...

Heel de week omlaag en omhoog gefietst aan gemiddeld 4%, dat moet dus nog verdubbeld worden op de Alp, maar goed, we hebben nog meer dan 100 dagen. 

Op vrijdag ook een keertje met de jongste dochter naar de markt. Samen op de mountainbike, een kilometer of 10 met redelijk wat hoogtemeters, maar daarnaast ook Haut-Savoie worst, tapenade van paprika, ECHTE macarons én 2 echte franse baretten (made in china).

Ook een week waarin ik weer gigantisch geconfronteerd werd met hoogtevrees, en dus ook de vrees of die Alp wel zal lukken. 

Maar het moet gewoon... Want we gaan gewoon SAMEN DIE BERG OP!!!

My activity tracking

1,259
kms

Thank you to my supporters

26

Gerda Lievens
7 February 2024

50

Ivo En Tanja
3 February 2024

50

Anonymous
19 January 2024

Succes Bart! Een doorzetter als jij bereikt mooie doelen!

26

Allard
16 January 2024

Ga ervoor

26

Tinne Vissers
16 January 2024

Voor een bijzonder iemand, die altijd te vinden is voor nieuwe uitdagingen en steeds paraat staat om anderen te helpen! Go Bart, komt helemaal goed!

26

Marc Publie
16 January 2024

Go go bart , ik wens jullie veel succes en het is een prachtig initiatief 👍👍👍

30

Sven Quirynen
15 January 2024

Veel succes!! Jullie gaan dat goed doen Sven, Kim, Vince en Linn

26

Anonymous
21 December 2023

Succes Bart

206

Familie Dv
11 December 2023

50

Gert Poel
10 December 2023

Veel succes met het oprijden van de berg! En...fuck kanker!

26

Hans Coolen
9 December 2023

Niet teveel naar beneden kijken. Succes Bart.

66

Anonymous
9 December 2023

66

Bart Stes
8 December 2023

Zelf het goede voorbeeld geven

My Activity: Fietsen