Ine Wuyts

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

364.00

De berg op!!! Ons verhaal:

Wat denken jullie... Samen De berg op, lijkt jullie dat wel wat? Een beetje onverwacht komt deze vraag binnen bij mij en Bart. Uiteraard, een goed een avontuur is nooit ver weg voor ons!

 

25 jaren geleden zaten we samen al eens samen op een berg (al was het meer een veredelde heuvel) te San Gimignano, Italië. Als jonge studenten die het leven net aan het ontdekken waren, mijmerend over wat er belangrijk was in het leven en hoe we dat leven graag zouden ingevuld zien.

Welke leuke dingen we samen al beleefd hadden: korfballen, fuiven, de eerste lieven. Elkaar steunen in de goede, maar ook de mindere dingen: liefdesverdriet, diepzinnige gesprekken over geaardheid, de te verwerken katers als er teveel gedronken was, ... Kortom alles wat bij het prille volwassenschap hoort.

In 2001 hebben we mekaar beloofd om daar ooit eens terug op die berg te gaan zitten. Maar toen kwam het "echte" leven er aan…

Waar dat aanvankelijk over rozen leek te lopen, vonden allemaal onze levenspartners: Bart met zijn Irith en 2 toffe meisjes, ik met mijne Joris en 3 dotten van kinderen,  Glenn vond met Ben de liefde van zijn leven, zij namen de pleegzorg van Ben’s nichtje op zich vanaf haar 10 jaar.

Tot enkele jaren geleden: Maart 2019... de dag van de eerste lockdown in Belgie door het Coronavirus, veranderde de wereld. Glenn kreeg, op deze memorabele dag in de geschiedenis, de diagnose, huidkanker in de darmen.  Een uiterst zeldzame vorm van kanker. De behandeling werd gestart, het leven werd aangepast. We zijn nu 3 jaar, 3 ziekenhuizen, verschillende oncologen en 4 behandelingen verder, maar de moed werd nooit opgegeven.

Telkens weer kijken we met ontzag naar de positieve ingesteldheid van Glenn en Ben en de bewondering voor hun volharding is groot.

We hebben mekaar leren kennen door het sporten en we houden er allemaal van. Glenn houdt ook van sporten… Maar het lukt hem niet meer. Kanker is iets naars: we hebben jaren samen gesport en samen sportieve avonturen beleefd en nu is dat plots te moeilijk geworden.

We hadden ons neergelegd bij de situatie en andere doelen gezocht in het leven om onze vriendschap te behouden: zo is Glenn nu oa trotse peter van onze oudste zoon Joren. En het leven kabbelde verder....

 

Tot we in november 2023 in contact kwamen met Alpe d’HuZes:

Door persoonlijke confrontatie (een harde realiteit) willen we ons engageren voor deze organisatie. Geld inzamelen voor verder onderzoek naar kanker. Maar van even groot belang is, om nog een keer die sportieve grenzen samen verleggen. Wat is er nu mooier om dit te kunnen doen met de vrienden die je zo nauw aan het hart liggen. Te kunnen genieten, toe te leven naar die ene sportieve dag waarop het gaat gebeuren.

Samen met Bart wil ik er voor zorgen dat Glenn de finish bereikt!

En daar hebben we jullie hulp voor nodig, want Glenn heeft, zoals vele anderen,meer onderzoek nodig naar nieuwe geneesmiddelen .

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en we hopen dat we met jullie hulp van dit evenement 1 groot onvergetelijk avontuur kunnen maken.

Alvast een heel dikke merci!

Glenn, Ine en Bart

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My activity tracking

949
kms

Thank you to my supporters

20

Tanja Kerstens
5 April 2024

50

Anonymous
6 March 2024

Smeer jullie beentjes in!!!

26

Tony Bonte
22 January 2024

26

Jeroen Scheers
10 January 2024

Veel succes! Ine naar de top en kanker krijgt klop.

26

Mesut Mr Kurt
10 January 2024

Hierbij mijn steun aan jullie geweldige initiatief

10

Jeroen Van Loon
10 January 2024

Go go go!

106

Anonymous
10 January 2024

50

Ine
10 January 2024

50

Pieter Hendrickx
2 January 2024

My Activity: Cycling