HOE KAN IK DEELNEMEN?

Deelnemen

Lever een bijdrage aan onderzoek naar kanker en naar de verbetering van de kwaliteit an mensen met kanker. Doe mee aan de Alpe d’Huzes op donderdag 6 juni 2024!

Als officiële Alpe d’HuZes deelnemer maak je deel uit van volledig ondersteund evenement. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn je training, donatiewerving en materieel (fiets, schoenen) en je reis en verblijf. Wij zorgen voor de rest!

1. Inschrijven

Je kunt je inschrijven als fietser of (hard)loper, als individu of als vrijwilliger. Lees Zes dingen die je moet weten voordat je je inschrijft.

Misschien wil je een team vormen met een groep vrienden en familie of zet je je samen met je collega's in voor een goed doel? Of is Alpe d’HuZes een uitdaging die je in je eentje wilt aangaan? Er is altijd een optie die bij je past. Bekijk de mogelijkheden.

(Vrienden)team

Alpe d’HuZes biedt een uitgelezen kans om samen met jouw familie, vrienden, fietsclubfanaten, plaatselijke sportclub (de mogelijkheden zijn eindeloos) positief impact te maken op de versnelling in kankeronderzoek.

Die positieve impact is niet alles, je bent ook nog eens gezond bezig. Samen trainen en leuke acties bedenken en uitvoeren om donaties op te halen. De ervaring leert dat je elkaar beter leert kennen, goed voor de saamhorigheid.

Het vormen van een team begint met iemand te vragen om met je mee te fietsen, lopen en/of wandelen. Iemand vragen om met je mee te doen werkt het best als je zelf al bent ingeschreven. Als je eenmaal bent geregistreerd als teamcaptain heb je ook toegang tot de actiepagina van je team en de donatiewerving tools die ontworpen zijn om het streefbedrag van je team makkelijker te behalen.

Bedrijventeam

Alpe d’HuZes biedt een uitgelezen kans om jouw bedrijf te verbinden met het doel dat Alpe d’HuZes nastreeft: niemand gaat meer dood aan kanker. Een bedrijf kan meerdere teams inschrijven.

Het samenstellen van teams uit medewerkers van verschillende afdelingen van een bedrijf heeft ook een positieve uitwerking op het alledaags samenwerken binnen een bedrijf.

Het uitnodigen van  medewerkers van klanten en leveranciers geeft nieuwe dimensies aan het zakelijk samenwerken.

Individueel

Ben je een persoon die houdt van de eenzaamheid tijdens het sporten? Of ben je een gepassioneerd persoon die gewoon een groot verschil wil maken? We begrijpen dat rijden of lopen in een team niet voor iedereen is weggelegd. Je kunt je ook als individuele deelnemer inschrijven voor Alpe d’HuZes.

Maak je geen zorgen - je zult nooit alleen zijn!  Onze individuele deelnemers krijgen dezelfde ondersteuning bij donatiewerving als onze teamdeelnemers.

In de aanloop naar Alpe d’HuZes 2024 zijn er veel mogelijkheden om andere deelnemers te ontmoeten. Tijdens de Alpe d’HuZes-dagen tref je honderden gelijkgestemde deelnemers.

Als je je bij een team wil aansluiten als je je inschrijft, laat het ons dan weten op deelnemers@alpedhuzes.nl en we zoeken een team dat bij je past.

Alpe d'HuZus

Ben jij als vrijwilliger of supporter in touw op de Alpe d'HuZes-koersdag op donderdag? Doe dan mee met Alpe d’HuZus!

Je kunt dan ervaren wat het is om één keer de Alpe d'Huez te beklimmen. Alpe d’HuZus is altijd op de woensdag vóór de koersdag, zodat jij je maximaal kunt inzetten voor alle deelnemers op de donderdag.

Een geweldige ervaring die je samen beleeft. Natuurlijk word je ook aangemoedigd langs het parcours. 

Wil je teamcaptain worden?

Als teamcaptain is het jouw taak om je team klaar te stomen voor de koersweek en je samen alle teamleden in te zetten om het streefbedrag voor jouw team te halen. Je bent de linking pin tussen jouw teamleden en de Alpe d’HuZes-organisatie.  

We kunnen je in contact brengen met een aantal van onze meer doorgewinterde teamcaptains, die graag met jou hun kennis delen. Als je een team wil starten en teamcaptain wil worden, schrijf je dan in.

2. Donaties werven

Het streefbedrag dat je inzamelt als deelnemer is 2500 euro. Natuurlijk helpen we je daarbij. Bekijk de tips en tools voor donatiewerving. Of kom naar de workshops tijdens de een van de Alpe d’HuZesdagen. 

Je kunt op je actiepagina badges verzamelen voor het uitvoeren van donatie-acties die je helpen om je streefbedrag te halen.

Profielfoto toegevoegd

Een donatie gedaan

Gedeeld op social

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

5 keer deelnemer

3. Trainen

De Alpe d’HuZes is een pittige klim, dus bereid je goed voor. Lees op onze trainingspagina tips en schema’s die je helpen om naar de top te gaan.

Alpe d’Huzes is geen wedstrijd. Je kiest je eigen tempo en het aantal keren dat je de berg beklimt. En ook de aanmoedigen onderweg van supporters en vrijwilligers helpen je om de eindstreep te halen.

4. Klimmen

De weg naar de top van de Alpe d’Huez telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Je legt 1100 hoogtemeters af met een gemiddelde stijging van 7,9% met in het begin het steilste stuk van 10,6%.

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. Je starten in groepen vanaf 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez. Na elke klim dalen fietsers af naar de start voor een eventuele volgende beklimming. Wandelaars gaan per skilift en bus weer terug naar het startpunt. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur.

Er zijn 4 verzorgingsposten langs de route. Vrijwilligers delen hier eten en drinken uit, er staan toiletten, er is een medische post en ook een mobiel reparatieteam voor kleine reparaties aan de fiets. En ruim 100 motards zorgen voor de veiligheid van de deelnemers onderweg.

De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

Vragen?

Heb je nog vragen? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen. Of mail naar deelnemers@alpedhuzes.nl