VEELGESTELDE VRAGEN

INSCHRIJVEN

Wat is het inschrijfgeld voor teams?

Aan het inschrijven van teams zijn geen kosten verbonden. Alle teamleden die zich inschrijven via de uitnodiging van de teamcaptain, betalen het inschrijfgeld van 125 euro per persoon. 

Kan ik zowel fietsen als (hard)lopen op de koersdag?

Ja, dat kan. Als je je inschrijft als deelnemer kun je invullen dat je wilt fietsen en (hard)lopen. Je krijgt dan twee dezelfde startnummers van ons. Een voor aan de zadelpen van je fiets en een voor op je shirt, zodat al je beklimmingen geregistreerd worden.

Een actiepagina: wat is dat?

Actiepagina voor de individuele deelnemer

De persoonlijke actiepagina die je van ons krijgt is eigenlijk jouw 'visitekaartje' voor je deelname aan Alpe d’HuZes. Je kunt er je persoonlijke verhaal vertellen: waarom doe jij mee? Je kunt er een blog bijhouden en foto’s plaatsen. Je actiepagina is een hulpmiddel om donateurs te motiveren en ze op de hoogte te houden van je vorderingen.

Op deze pagina kan iedereen rechtstreeks geld doneren voor jouw actie. Dit kan via iDEAL of een factuur. iDEAL heeft de voorkeur, omdat het geld dan automatisch en direct wordt verwerkt op je actiepagina. Facturen moeten na betaling handmatig aan actiepagina's worden gekoppeld, wat gemiddeld 4 weken duurt.

Actiepagina voor het team

Als je deelnemer bent in een team, krijgt het team een algemene teampagina. Het team kan zich daar introduceren. Je hebt dan dus de teampagina met daarachter de actiepagina's van de teamleden.

De bedrijfslogo's van jouw persoonlijke sponsor(s) kun je door de teamcaptain laten uploaden naar de actiepagina. Het logo 'draait' dan op jouw pagina mee, en op die van je teamcaptain.

SPORTMEDISCH ONDERZOEK

Is een sportmedisch onderzoek verplicht en wat is het nut daarvan?

Jouw gezondheid is jouw verantwoordelijkheid. Een sportmedisch onderzoek is niet verplicht, maar we raden je sterk aan dit wel te doen. Je kunt een sportmedisch onderzoek vergelijken met een apk-keuring voor je lichaam: een check voordat je je lichaam serieus gaat belasten.

Een beklimming van de Alpe d’Huez is een zware inspanning, zeker als je meerdere beklimmingen op één dag doet. Als organisator van een sportief evenement willen we dat alle deelnemers na afloop weer gezond naar huis kunnen. We doen er daarom alles aan om de risico’s tijdens de koersdag tot een minimum te beperken. We zorgen voor de verkeersveiligheid en een professioneel medisch team komt snel in actie als medische hulp nodig is.

Neem dan ook je verantwoordelijkheid en begin fit aan de koersweek.

DONEREN of SPONSOREN

Wat is het verschil tussen een donateur en een sponsor?

 • Een donateur doneert geld aan het Alpe d'HuZes/KWF fonds via een actiepagina van een team of deelnemer, of doneert direct aan het fonds. Het kan ook bijvoorbeeld via een donatiebox of een actie van een deelnemer. Alle donaties aan het fonds komen volledig ten goede aan (wetenschappelijke) kankeronderzoek.
 • Een sponsor ondersteunt (de organisatie van) het Alpe d’HuZes evenement financieel en/of in natura. Als tegenprestatie kan de sponsor op verschillende manieren extra aandacht krijgen, afhankelijk van de hoogte van het bedrag of de waarde van de steun in natura. 

     Meer weten over sponsoring? Mail naar sponsoring@alpe-dhuzes.nl

Waarom zou ik Alpe d’HuZes als donateur of sponsor steunen?

1. Met jouw steun draag je bij aan:

 • meer (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit leven van mensen met kanker.
 • het zo snel mogelijk onder controle krijgen van kanker als ziekte.
 • een toekomst waarin mensen niet meer doodgaan aan kanker.

2. Je steekt nabestaanden en kankerpatiënten een hart onder de riem.

3. Onbaatzuchtig iets voor een ander doen geeft een goed gevoel.

4. Je kunt of wilt niet deelnemen, maar zo help je tóch. Elke euro helpt! 

Als donateur:

 • Jouw donatie aan het Alpe d’HuZes/KWF fonds, gaat direct en voor 100% naar kankeronderzoek.
 • Met jouw donatie aan een deelnemer sta je de deelnemer bij in zijn motivatie en enthousiasme om aan Alpe d’HuZes deel te nemen.
 • Jouw donatie aan een team kan ervoor zorgen dat het logo van jouw organisatie op de teamkleding, en op de teampagina komt. Donateurs vanaf 2500 euro kunnen hun bedrijfslogo en bedrijfsnaam met internetlink op onze website laten plaatsen. (zie tabel Tegenprestaties)

Als sponsor:

 • Alpe d’HuZes kan niet worden georganiseerd zonder sponsoren die de organisatie financieel en/of in natura ondersteunen. Met hun bijdrage kan Alpe d’HuZes jaarlijks miljoenen euro’s beschikbaar stellen voor kankeronderzoek.
 • Conform de tabel Tegenprestaties kun je exposure met jouw organisatie krijgen. Het vergroot de naamsbekendheid van je organisatie en draagt bij aan een positief imago. 
 • Het versterkt de saamhorigheid binnen de organisatie om gezamenlijk iets te doen voor een goed doel. Dit heeft een positieve invloed op werknemers (sponsor je niet de organisatie maar wil je als bedrijfsteam mee doen aan de Alpe d’HuZes, dan kan! Lees hier). 
 • De organisatie draagt bij aan maatschappelijk verantwoord en bewust ondernemen. Je kunt het onderdeel maken van de mvo-strategie.

 

 

 

Mijn donateur heeft per ongeluk twee keer het bedrag betaald. Kan dat één keer worden teruggestort?

Ja, dat kan. Stuur ons de betalingskenmerken – de datum van betaling, het rekeningnummer van de sponsor/donateur en het bedrag –, dan zorgen we ervoor dat het te veel betaalde bedrag wordt teruggestort. Hou er rekening mee dat dit een paar weken kan duren.

GELDBESTEDING

Hoe wordt het geld uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds besteed?

Alle donaties gaan direct naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds, dat wordt beheerd door KWF Kankerbestrijding. Vanaf de oprichting van Alpe d’HuZes is KWF Kankerbestrijding verantwoordelijk voor de besteding van deze opbrengsten. 100% van de donaties gaat naar kankeronderzoek.

Welke kankeronderzoeken gefinancierd worden uit het Alpe d'HuZes/KWF-fonds lees je hier.


Worden personen die zich inzetten voor Alpe d’HuZes betaald?

Nee! Alpe d’HuZes draait volledig op vrijwilligers. Iedereen die zich inzet voor Alpe d’HuZes doet dat voor 100 procent op vrijwillige basis. Van beveiliger of cateraar tot arts of voorzitter. Niemand ontvangt een vergoeding voor z’n werkzaamheden. Dit is in onze statuten vastgelegd.