04.30uur, start Alpe d’HuZes 2019, A life changing experience!

06 Jun 2019

04.30uur, start Alpe d’HuZes 2019
A life changing experience!

Ongeveer 4650 deelnemers zijn vanochtend om 4.30uur bij een temperatuur van 12 graden van start gegaan voor de alweer 14de editie van Alpe d'HuZes Het grootste fondsenwervend evenement van Nederland, waarbij deelnemers één tot zes keer de legendarische Alpe d’Huez op fietsen, lopen of wandelen.

De oudste vrouwelijke deelnemer is 75 jaar en komt uit Westzaan, de oudste mannelijke deelnemer is 85 en komt uit Hoogeveen. De jongste vrouwelijke deelnemer is 8 jaar en komt uit Wieringerwerf. De jongste man is eveneens 8 en komt uit Rijssen.

Minister van Sport Bruno Bruins is gisterenmiddag in de uitzending geweest bij Bert Kranenbarg, NPO radio5. De minister draagt Alpe d'HuZes een warm hart toe en heeft toegezegd dat hij Alpe d'HuZes virtueel gaat aanmoedigen via posts op Instagram.

Het startschot vanochtend is gegeven door André Salvetti de Burgemeester van Bourg d’Oisans. Het is de laatste keer dat hij in deze functie het startschot geeft. André Salvetti is vanaf het begin betrokken bij Alpe d'HuZes dus deze 14de keer is heel bijzonder.

Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d'HuZes: “Ik heb de afgelopen dagen veel deelnemers gesproken. Het is indrukwekkend te ervaren dat iedereen super gemotiveerd is de berg te beklimmen. Zelf mag ik de afsluitende saamhorigheidsklim meefietsen, daar kijk ik enorm naar uit”.

In de voorgaande 13 jaar is het astronomische bedrag van ruim 162 miljoen euro door de deelnemers aan Alpe d'HuZes opgehaald voor kankeronderzoek. Met dit geld zijn 236 kankeronderzoeken gefinancierd.

Directeur KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden is deelnemer: “ik ga de berg wandelend op samen met mijn dochter. Zo kan ik het evenement optimaal beleven en luisteren naar de verhalen onderweg. Het wordt een hele bijzondere dag”

In 2019 wordt het geld uit het Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding-fonds wederom besteed binnen drie thema’s:

  • Ambitie: het stimuleren van jonge, talentvolle onderzoekers (Bas Mulder Award).
  • Hermannetje: financiële ‘duwtjes in de rug’ met als doel om kennisbenutting te versnellen;
  • Nieuwe ontwikkelingen: extra kansen creëren voor unieke en baanbrekende ideeën.

Het voorlopige donatiebedrag wordt vandaag rond 19.45uur bekendgemaakt. Op 5 mei is de stand voorlopig stilgezet op ruim 7,2 miljoen euro.

Alpe d'HuZes is de hele dag te volgen. Onder andere via live uitzendingen bij de gezamenlijke regionale omroepen, NPO Nieuws, Nu.nl, Facebook en onze app. Kijk ook op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Ons team fotografen werkt de gehele dag foto’s van de koersdag bij op flickr.com/photos/alpe-dhuzes koersweek 2019 persmap. Als u foto’s daarvan gebruikt verzoeken wij de naam van de fotograaf als bron te vermelden.