11.800.239,74 euro, Opbrengst Alpe d’HuZes 2019

07 Jun 2019

11.800.239,74 euro
Opbrengst Alpe d’HuZes 2019

De 14de editie van Alpe d’HuZes is een groot succes geworden, met een mooi donatiebedrag als resultaat. Het fantastische bedrag van 11.800.239,74 miljoen euro is zojuist live bekendgemaakt bij de finish op Alpe d’Huez.

Op 6 juni 2006 om 6 minuten over 6 startte Nawien Agterhorst samen met 66 fietskameraden om 6 maal de Alpe d’Huez te beklimmen. Het was de eerste editie van Alpe d’HuZes. Een avontuur om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst was 360.000 euro. “Een onverwacht mooi resultaat”, aldus Nawien. “Wat bedoeld was als iets eenmaligs inspireerde ons om het te herhalen. Het deelnemersaantal verdrievoudigde jaar op jaar en de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding ook.”

Dertien jaar later, donderdag 6 juni 2019 om 4.30uur vertrokken de eerste van in totaal ongeveer 4600 deelnemers in het donker uit Bourg d’Oisans, bij een temperatuur van 12 graden. De weg naar boven hulde zich in een dichte mist. Bij de finish was het op dat moment slechts 8 graden. Reden voor de organisatie om goed in de gaten te houden of de deelnemers de waarschuwingen vooraf serieus hebben genomen. Dat bleek zo te zijn, de dag is vrijwel vlekkeloos verlopen.

Directeur KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden is blij en dankbaar: “Ik heb vandaag zelf als deelnemer van nabij de enorme inzet en saamhorigheid ervaren van iedereen op deze berg. Ik wil alle deelnemers, hun sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun formidabele prestatie”.

In totaal is de Alpe d’Huez vandaag 10.498 keer beklommen door alle deelnemers die wandelend, hardlopend, fietsend, wheelend en zelfs skeelerend de uitdaging zijn aangegaan.

Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes fietste aan het einde van de middag mee met de traditionele saamhorigheidsklim. “Het was een fantastische ervaring om samen met onze deelnemers de afsluitende saamhorigheidsklim te kunnen doen. De klim symboliseert dat iedereen bij Alpe d’HuZes gelijk en uniek is en dus even belangrijk. Veel dank aan onze deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor de bijzonder geslaagde editie van de koersweek 2019. We hebben een fantastisch donatiebedrag bij elkaar gebracht, daar zijn we met zijn allen supertrots op. En we gaan door, want opgeven is geen optie.”