2e Alpe d’HuZes-dag groot succes

15 Mar 2019

Met ruim 800 deelnemers en vrijwilligers waren we afgelopen zaterdag 9 maart te gast bij Hart van Holland in Nijkerk. Hartelijk dank voor de hartverwarmende en belangeloze inzet! Ook zij dragen eraan bij dat 100% van de donaties besteed wordt aan onderzoek naar kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Een welverdiend compliment ook aan onze vrijwilligers! Alles was tot in de puntjes voorbereid door team Evenementen en dat was te merken aan de reacties, de sfeer en de medewerkers van Hart van Holland. Vrijwilligers die alle vragen van deelnemers beantwoordden, die de drukbezochte workshops hebben georganiseerd. Voor mij als voorzitter blijft het een groot voorrecht om met deze geweldige mensen te mogen samenwerken.

Indrukwekkend saamhorigheidsgevoel
Een bijzonder indrukwekkend onderdeel van de Alpe d’HuZes-dagen is altijd weer de plenaire sessie. En wat daar onmiskenbaar bij hoort is ons saamhorigheidsgevoel. Deze keer hebben we naar een zeer overtuigende presentatie mogen luisteren van Wilbert Zwart, een gedreven hoogleraar Oncologie die ons kort en bondig heeft bijgepraat over de resultaten van kankeronderzoek in de afgelopen twintig jaar. Zijn onderzoeken zijn voor een groot deel gefinancierd met geld van Alpe d’HuZes.

Bereid je goed voor
Nu de koersweek snel dichterbij komt, zijn goede voorbereidingen van groot belang. Zorg dat je materiaal in orde is, probeer zoveel mogelijk te trainen en houd je voeding in de gaten. Daarnaast wil ik graag nog een pleidooi houden voor een sportmedisch onderzoek voordat je naar de Alpe d’Huez gaat. Een sportmedisch onderzoek is niet verplicht, maar we raden het wel aan.

Inschrijvingen
We hebben op dit moment 4400 inschrijvingen. Het zal je niet zijn ontgaan dat onder deze inschrijvingen weer een paar bekende Nederlanders zijn. Onlangs maakte René Froger zijn deelname bekend in RTL Boulevard. Samen met zijn kinderen staat hij op 6 juni aan de start. En Adriaan, van Utopia, is vorige week door Maaike Rietbergen, onze chef de mission, bijgepraat over zijn deelname aan de editie 2019. Er is nog ruimte voor een paar honderd deelnemers!

Nu op naar de kick-off op 5 mei op Papendal. Mis deze dag niet. Veel succes met trainen en met je acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen en anderen te vertellen dat je gekozen hebt om je in te zetten voor een goed doel. Dankzij jullie geweldige inzet en vele creatieve acties die nu lopen, staat de teller van de donaties inmiddels op 4,8 miljoen euro.

 

Jan Kouwenhoven

Vrijwilliger in de rol van voorzitter