Alpe d’HuZes-bubbel

12 Aug 2018

Herken je dat gevoel? Dat je niet uit je Alpe d’HuZes-bubbel kunt komen?
Samen met jou, alle vrijwilligers en deelnemers, hebben we van Alpe d’HuZes 2018 een fantastische editie gemaakt en ook nog 1 miljoen euro meer opgehaald! Dankjewel! Alpe d’HuZes haalt het beste uit mensen naar boven. Dat bleek uit de tomeloze inzet van iedereen om er helemaal voor te gaan. Wij zijn trots op onze organisatie.

Indrukwekkend

Het besef dat een indrukwekkend mooie week voorbij is, dringt langzaam tot ons door. De Franse krant Le Dauphiné kopte de dag na de koersdag: Alpe d’HuZes, 21 bochten van solidariteit! En de woorden van de burgemeester van Alpe d’Huez klinken nog na: dat er een 22ste bocht zou moeten komen voor Alpe d’HuZes. Een mooier compliment is niet denkbaar.

Wat hebben we mooie mensen ontmoet en boeiende en aangrijpende gesprekken gevoerd. Zeer onder de indruk zijn we van de open manier waarop vaak nog jonge mensen die met kanker worden geconfronteerd, daarover praten en hoe positief ze in het leven blijven staan. Geweldige voorbeelden van onverzettelijkheid: opgeven is geen optie!

Pijn, verdriet, blijheid, trots

De beelden van de vroege start op donderdagochtend zijn onuitwisbaar: zoveel kanjers die de regen trotseerden, en lopend of fietsend aan de start verschenen. En na het startschot van Sylvia Struiwigh aan de klim begonnen waarop iedereen zich zo lang had voorbereid. Wat een sfeer, al die banners, persoonlijke boodschappen, alle aanmoedigingen onderweg, het afzien en tenslotte de finish waar iedereen voor je staat te klappen en te juichen.

De film die ons RTV-team van deze dag heeft gemaakt, met de 89-jarige Jan Kuiper in de hoofdrol, laat zien wat Alpe d’HuZes is en hoe deelnemers deze dag beleven. Pijn, verdriet, blijheid, trots, alles zit erin. Veel complimenten voor deze fascinerende samenvatting van een onvergetelijke koersdag. Een dag die eindigde met het moment waar we allemaal heel benieuwd naar waren: de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag. ’s Avonds om 8 uur stond de teller op ruim 11,2 miljoen euro. Een fabelachtig bedrag, we hebben de stijgende lijn weer te pakken!

Ben jij er ook bij in 2019?

‘We hebben een mooie vleugel in ons eigen museum gebouwd’, in de woorden van Frank Speet, die op de bezinningsavond op de Alpe zo ontroerend mooi sprak.

Bedankt voor jouw inzet, motivatie, steun, toewijding en nog heel veel meer.

Met veel vertrouwen kijken we naar de toekomst. Een toekomst waarin het mogelijk is nog meer geld in te zamelen voor kankeronderzoek en waarin nog meer toppers gaan deelnemen aan ons unieke evenement.

In 2019 zijn wij er weer bij. Jij ook? 
Zet 6 juni 2019 alvast in je agenda.

Maar eerst: graag tot ziens in Nijkerk op 30 september, bij de bekendmaking van het eindbedrag van Alpe d’HuZes 2018!

Maaike Rietbergen, vrijwilliger in de rol van chef de mission
Jan Kouwenhoven, vrijwilliger in de rol van voorzitter