Alpe d’HuZes verplaatst naar september 2021

01 Mar 2021

De 15e editie van Alpe d’HuZes, die op donderdag 3 juni zou plaatsvinden, wordt verplaatst naar september 2021. Begin april wordt besloten of Alpe d’HuZes later dit jaar in Frankrijk kan doorgaan of dat een speciale Alpe d’HuZes-dag in Nederland georganiseerd kan worden.

“Dat Alpe d’HuZes dit jaar niet op de traditionele eerste donderdag in juni kan plaatsvinden, zal geen grote verrassing zijn. Juni komt simpelweg te vroeg”, aldus George Coppens, interim-voorzitter van Alpe d’HuZes. “Wij richten onze hoop en energie op september. Dat alle anti-coronamaatregelen en het vaccineren voldoende effect hebben om onze samenleving te openen en evenementen weer verantwoord zijn.”

De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s uitgebreid onderzocht, maar de anti-coronamaatregelen en onzekerheden maken het onmogelijk om in juni een veilig en verantwoord evenement te organiseren – in Frankrijk en in Nederland.

Echter, er is een grote behoefte aan het evenement in Frankrijk op een manier zoals deelnemers en hun supporters, vrijwilligers en sponsoren graag zien en Alpe d’HuZes willen beleven. Daarom onderzoeken we of het alsnog, eenmalig, in september mogelijk is; of dat we een alternatief evenement in Nederland kunnen organiseren.

Zoals iedereen zich kan voorstellen, is het organiseren van Alpe d’HuZes een gigantische operatie. Een verschuiving van een paar maanden heeft al enorme consequenties. De komende weken gaat Alpe d’HuZes daarom de mogelijkheden voor een evenement in september in groter detail na. Begin april volgt de beslissing en informatie over de richting: Frankrijk of Nederland.

En waarom dan nu dit bericht en over een maand uitsluitsel? Omdat we de duidelijkheid willen bieden die we kunnen bieden. Maar ook omdat we met iedereen het onmogelijke mogelijk willen blijven maken. Omdat zolang 1 op de 3 Nederlanders kanker krijgt, onderzoek nog hard nodig is en opgeven geen optie mag zijn. Omdat met de lente zonniger tijden in aantocht zijn, waarin we vol energie weer in beweging kunnen komen – hoe uitdagend soms ook – en samen belangrijk kankeronderzoek mogelijk blijven maken!