Ben jij er klaar voor?

29 May 2019

 

Wat een betrokkenheid: ruim 4600 fietsers en lopers doen mee aan Alpe d’HuZes. Heel bijzonder. Het is ongetwijfeld één van de moeilijkste beslissingen die je het afgelopen jaar hebt genomen. Je bent in actie gekomen om te zorgen dat niemand meer doodgaat aan kanker, en daar ben ik je bijzonder dankbaar voor.

Na de afsluitende saamhorigheidsklim op 6 juni maken we donderdagavond om 19.40 uur het bedrag bekend dat we met elkaar hebben ingezameld. De verwachtingen zijn hooggespannen. De teller van de donaties is tijdens de kick-off stilgezet op 7,2 miljoen euro. Dat is bijna 1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Maar het blijft ook nodig dat we veel geld inzamelen. We zijn er nog lang niet. Jaarlijks krijgen in Nederland 116.000 mensen de diagnose kanker. Dat zijn er 13 per uur! Laten we de komende dagen nog een keer alles op alles zetten: motiveer je donateurs om je deelname te ondersteunen. En voor de thuisblijvers: alleen doneren kan ook. Heel simpel via de DONEER-button op onze website www.opgevenisgeenoptie.nl.

Alpe d’HuZes kan niet bestaan zonder onze fantastische vrijwilligers.
We hebben geen kantoren, geen leaseauto’s of personeel in loondienst. Wat we wel hebben zijn professionele vrijwilligers. Zij zetten zich gedurende het hele jaar met hart en ziel in om van de komende koersweek weer een groot succes te maken. En neem van mij aan, dat gaat heel gedegen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.
Ik ben er ongelofelijk trots op dat ik met deze professionals mag samenwerken en deel mag uitmaken van de Alpe d’HuZes-organisatie. Daardoor gaat 100% van alle donaties gegarandeerd naar KWF Kankerbestrijding en dat is wat Alpe d’HuZes zo uniek maakt in Nederland.

Veel dank ook aan onze trouwe sponsors, die ons evenement een warm hart toedragen. Zo’n 300 in totaal, van de lokale ondernemer tot de grotere ondernemingen in Nederland.
Zij sponsoren en faciliteren Alpe d’HuZes met geld of in natura, bijvoorbeeld door diensten en goederen beschikbaar te stellen. Ook sponsors zijn voor ons onmisbaar bij de organisatie van een succesvolle koersweek.

Op naar onze berg, de Alpe d’Huez. We zijn er klaar voor. En jij?
Waar je het hele jaar naartoe hebt geleefd, waarvoor je getraind hebt, waarvoor je acties hebt bedacht om geld in te zamelen. Ik hoop dat jij er klaar voor bent.
We gaan er als Alpe d’HuZessers weer een geweldige week van maken. Een week van herdenken, verwerken, liefdevol samenzijn en waarbij iedereen gelijk en uniek is en dus even belangrijk.
Maar ook een week van genieten en het opdoen van vele en onuitwisbare indrukken.
Kortom een life changing experience!

Heel veel succes en goede reis!

Jan Kouwenhoven

Vrijwilliger in de rol van voorzitter