Dennis I, Team Raadgek: Deze tour fiets ich neet allein

20 Feb 2020

Zoals het getal 6 verbonden is aan Alpe d'HuZes is het getal 11 gelieerd aan carnaval. Dit jaar bestaat de Roermondse carnavalsvereniging KV Koelbertus 66 jaar, 6 maal 11. Een jubileum. Tot eind februari gaat Dennis Meder als Dennis I de carnavalisten voor bij alle festiviteiten. Daarna start hij, met zijn adjudanten Ruud de Bont en Dave van der Horst, de voorbereiding op Alpe d'HuZes. Als team RWC Raadgek staan ze op 4 juni aan de start.

   

   

Uitdaging: samen 11 beklimmingen maken en vooral een mooie som geld bij elkaar fietsen voor KWF Kankerbestrijding. Het prinselijke gezelschap wordt gecompleteerd door Wouter Meder. Hij gaat mee naar Frankrijk als verzorger van het team en ondersteunt bij de fondsenwerving.

 

Controlfreak

Het is niet altijd gemakkelijk iemand te vinden die het prinsschap wil dragen. Bij KV Koelbertus valt dat wel mee. Sterker nog, al in 2012 meldde Dennis zich al als kandidaat voor 2020, het jubileumjaar. “Groot voordeel van vroeg weten dat je prins wordt is dat je vroeg kunt beginnen met de voorbereidingen. Als controlfreak geeft me dat een goed gevoel. Geen verrassingen. In het voorjaar van 2019, volop bezig met het ontwerpen van mijn prinsenpak, kwam er toch iets onverwachts op mijn pad. Mijn vrouw Maud had een plekje op haar been.”

 

Tussen hoop en vrees

De huisarts vertrouwde het niet. Een excisie-biopsie moest uitkomst brengen. Eind mei kwam de uitslag: foute boel. Dennis: “Je voelt je machteloos. Je hebt geen controle over wat er gaat gebeuren. Je moet afwachten wat dermatoloog en oncoloog kunnen doen. Bidden en hopen dat het niet te laat is. Snel is een ruime operatie uitgevoerd om het melanoom te verwijderen. Ook de gerelateerde poortwachtersklier is weggehaald. Dat bleek voldoende. In die maanden werd mij duidelijk dat er nog heel wat onderzoek nodig is inzake kankerbestrijding. En die wetenschap heb ik in actie omgezet: inschrijven voor Alpe d'HuZes.”

Steun
Dennis deelde zijn plannen met zijn adjudanten die geacht worden de prins met raad en daad bij te staan. En die taak namen Ruud, Dave en Wouter serieus. Ruud en Dave besloten hun prins op de fiets te ondersteunen. Wouter is geen fietser maar besloot mee te gaan als soigneur. “Het verhaal achter Dennis' deelname aan Alpe d'HuZes bleef niet onbekend bij carnaval vierend Midden-Limburg”, zegt Dave. “En dan blijkt hoe zeer het hart bij carnavalisten op de goede plaats zit. Tijdens de prinsenreceptie kregen we van de Donderböl, een andere Roermondse carnavalsvereniging, 484 lege flessen en de inhoud van hun fooienpot. Die lege flessen ‘even’ inleveren en je kunt weer een mooi bedrag storten voor Alpe d'HuZes.”

 

Prinselijk koken
Maar er zijn meer acties. Ruud: “Op uitnodiging van TVEllef zullen alle Roermondse prinsen te gast zijn bij het programma 'Koken met Ton'. Dat wordt vast mooie televisie met een mix van mensen die wel en geen affiniteit met koken hebben. Waar het uiteindelijk om gaat is dat zo veel mogelijk mensen inschrijven om alle heerlijkheden te proeven. De opbrengst is uiteraard voor Alpe d'HuZes.”

 

Uitdagen

Wouter licht graag toe waarom op de foto naast prins Denis op zijn racefiets Dave op een fietsje zit dat gemaakt lijkt voor een dwerg. “Dat fietsje gaat mee naar elke prinsenreceptie. We zetten de prins van de vereniging waar we onze felicitaties overbrengen op dat fietsje en dagen hem uit een rondje door de zaal te rijden. Om even te voelen hoe zwaar het voor Dennis, Dave en Ruud op 4 juni zal worden. Dat levert niet alleen veel hilariteit op maar vooral veel donaties voor Alpe d’HuZes!”

 

Al deze steun aan RWC Raadgek en aan Dennis in het bijzonder heeft Dennis verwoord in zijn prinselijke spreuk waarmee hij door het carnavalseizoen gaat: “Deze tour fiets ich neet allein!”

 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/dennismeder

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/rwcraadgek