Nieuwsbericht

21 april 2023

  

Educatief bezig zijn op onze berg

Team Educatie organiseert ook dit jaar weer enkele educatieve workshops in het Palais des Sports. Deze vinden plaats direct na de huiswerkbegeleiding, van 11.15 tot 12.45 uur. De volgende activiteiten staan op stapel:Team Educatie organiseert ook dit jaar weer enkele educatieve workshops in het Palais des Sports. Deze vinden plaats direct na de huiswerkbegeleiding, van 11.15 tot 12.45 uur. De volgende activiteiten staan op stapel:


Maandag 29 mei: Creactief Stilstaan i.s.m. KWF

Op een actieve & creatieve manier stilstaan bij waarom jij op de Alpe bent? Anne en Andrea (met o.a. Brigitte Dubbelaar van het KWF) zullen met de kinderen stilstaan bij hun eigen verhaal. Actief stilstaan met behoorlijk wat creativiteit (denk aan Happy Heartstones en een wegschildering op de Alpe om je dierbare aan te moedigen of jezelf kracht te geven).

Wat komt aan bod?
- Hoop & KWF
- Stilstaan
- Motivatie
- Kracht
- Verbinding


Dinsdag 30 mei: Muziek maken met Maarten Peters

Maarten Peters maakt al jarenlang liedjes voor Alpe d’HuZes. In deze workshops gaat Maarten samen met de kinderen liedjes zingen en worden de kinderen uitgedaagd om woorden en teksten aan te leveren die Maarten probeert ‘aan elkaar te breien’ en van muziek te voorzien. Zouden we in staat zijn om met de kinderen een nieuw Alpe d’HuZes-lied te componeren?


Woensdag 31 mei: Presentaties maken

Veel kinderen krijgen van school de opdracht mee om na de Koersweek een presentatie van hun belevenissen te geven in hun groep. Onder begeleiding van ervaren leerkrachten kunnen de kinderen hun presentatie (spreekbeurt, Powerpoint, e.d.) voorbereiden en krijgen ze veel tips voor een succesvolle uitvoering.


Heb je interesse en/of wil je je opgeven?

Interesse? Meld uw kind aan tijdens de Kick Off in Papendal op 30 april of stuur een mail met het aanmeldformulier van de workshop naar team.educatie@alpedhuzes.nl. Het aanmeldformulier voor de workshops is te vinden op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/2023--team-educatie.