In memoriam: Jan Hof

11 Jun 2020

        

Maandag 8 juni 2020 bereikte ons het verdrietige bericht dat Jan Hof, onze ‘nummer 29’, is overleden aan de gevolgen van kanker. Jan was een geliefd vrijwilliger binnen team Logistiek. Trots reed hij vorig jaar met nummer 29 mee in het konvooi.

Jan kwam in 2017 op de berg als vrachtwagenchauffeur zonder vrachtwagen. Hij was er om zijn dochter te steunen die deelnam aan Alpe d’HuZes, ter nagedachtenis aan Patty – haar moeder en Jans vrouw – die het jaar daarvoor was overleden aan longkanker. Al snel werd Jan opgenomen in team Logistiek, waar hij een aantal mensen kende.

Jan was een man van weinig woorden. Zo’n stille kracht waar je op kan bouwen en die je nodig hebt in een organisatie. Als hij zei ‘Dat ken wel’, hoefde je je nergens meer zorgen om te maken, dan kwam het goed. En als hij zei ‘Dat gebeurt niet’, kon je je plan uit je hoofd zetten, dan ging het niet door.

Hij was op zijn plek in de kelder, het distributiecentrum van Alpe d’HuZes waar alle goederen verzameld worden. Met glimmende ogen reed hij in de bakwagen om overal op de berg goederen te bezorgen.

‘Vreemden worden vrienden’ … Letterlijk. Want Jan vond de liefde bij medeteamlid Peggy. Jan en Peggy reden samen mee in het konvooi van Alpe d’HuZes 2018 en uiteraard het volgende jaar ook, met konvooinummer 29. Zo zou het ook gaan in 2020, maar dat ging helaas door corona niet door.

Tot begin mei was Jan nog actief als chauffeur bij Hoftrans, het bedrijf van zijn zoon. Wat was hij trots om daar te werken. Hij was niet te stoppen, tot hij bijna letterlijk omviel. Na drie weken in het ziekenhuis kwam op 4 juni, zijn verjaardag en koersdag van Alpe d’HuZes, het onverbiddelijke bericht …. Kanker.

Team Logistiek zette een actie op om Jan als konvooi nog één keer te begroeten. Het mocht niet zo zijn. Vier dagen na zijn 65everjaardag was hij dood. Kanker had de man die alles kon overwonnen.

Onze gedachten gaan uit naar de familie van Jan: wij wensen jullie en iedereen die van Jan houdt heel veel kracht, warmte en liefde toe.

We gaan deze kanjer missen en nemen hem mee de Alpe d’Huez op. Konvooinummer 29 blijft altijd van Jan.

 

Team Alpe d’HuZes