In memoriam: Johan Veenstra

15 Feb 2019

‘Ik voel me hier op de Alpe d’Huez een overwinnaar!’ Johan Veenstra fietste meerdere keren mee met Alpe d’HuZes. Dat deed hij vooral voor zijn dochter Natasja die op 25-jarige leeftijd overleed aan darmkanker.

Zelf kreeg hij in 2011 de diagnose agressieve prostaatkanker. “Ik zit aan de positieve kant van de statistieken”, vertelde hij tijdens de Alpe d’HuZes-bezinningsavond in 2014. “De berg beklimmen staat voor mij voor het kiezen voor het leven, ik zal de top halen, de kanker overwinnen.”

“Deel je ervaringen en emoties. Daarmee help je anderen”, was zijn overtuiging. Dus zette Johan met Igor Kluin zijn ervaringen op papier. Het werd de tekst van het lied ‘Alles komt aan’. “Omdat het mijn verhaal is, moest ik het zelf zingen, ondanks dat ik een stem heb als een kraai.” Zie hier de videoclip ‘Alles komt aan’ die tijdens de bezinningsavond in 2016 werd getoond.

Zoals hij zelf schreef: “Soms slaat de angst genadeloos toe. Maar ik sta alle emoties toe. Ik kies voor het leven. Hoe moeilijk dan ook.”

Johan overleed woensdag 13 februari, 64 jaar jong. We nemen afscheid van een man die het leven ten volle leefde. Wij wensen Annelies, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte.

Team Alpe d'HuZes