In Memoriam: Sylvia Struiwigh-Tekstra

27 Oct 2020

 

De hemel heeft er een mooie ster bij gekregen. Op zondag 18 oktober 2020 is Sylvia Struiwigh-Tekstra op 40-jarige leeftijd overleden.

In 2010 werd bij Sylvia voor het eerst kanker geconstateerd en in 2013 raakte ze besmet met het Alpe d’HuZes virus. Ze ging eerst als supporter mee en daarna als deelnemer. Nadat in 2016 na 5 jaar behandeling uitzaaiingen geconstateerd waren vertelde ze in 2017 op de bezinningsavond als derde spreker haar verhaal. Ze zag hier best tegenop, want de tendens was dat degene die als derde spreker op het podium stond, het volgende jaar helaas overleden was. Sylvia heeft deze tendens gebroken en in 2018 was ze er weer bij! Op de bezinningsavond vertelde ze op het podium hoe het nu met haar ging. Ook gaf ze op donderdagmorgen het startschot.

In de tijd die resteerde zette ze zich nog in voor de strijd tegen kanker. Ze deed als deelnemer mee aan Alpe d’HuZes en toen dat niet meer ging als captain. Voor de KWF-campagne Geef mij tijd was ze te zien in de commercial en hing haar foto in bushokjes. Ze deed mee aan een Pink Ribbon-commercial. En ook vertelde zij regelmatig in diverse media over haar ziekte en waarom we de bovenstaande organisaties moeten steunen.

Lieve Syl, dank voor je vriendschap! Je hebt heel veel mensen geraakt en bij heel veel een plek in hun hart gekregen. We zullen je herinneren als een krachtige vrouw met een geweldige lach, die zo positief was en altijd geïnteresseerd in de ander. Wij wensen Rik en Yfke, familie en vrienden heel veel sterkte.

Voor jou een dikke krûp en tût,

Team Alpe d’HuZes