Irma en Janny, team 4ALL: Een week Alpe d’HuZes: overweldigend!

09 Mar 2020

“Ik krijg wéér dik kippenvel als ik terugdenk aan die week op de Alpe”, zegt Irma Ruijgrok. “In 2019 waren wij als supporters mee. Wat een beleving, echt a life changing experience! Wij hebben die week alleen maar toppers gezien. Ik ben gegrepen door de ontmoetingen en de sfeer, zó bijzonder. Wat een positieve energie hangt daar op en om de Alpe.”

Dus doet Irma ook in 2020 mee met Alpe d’HuZes, nu als deelnemer. Samen met Janny Bos gaat ze in juni lopend de berg op.

     

    

Big Five for Life

Vorig jaar was Irma mee met Team Frank. Frank Speets overleed in 2018 op 23-jarige leeftijd aan kanker. Irma kende hem via haar oudste zoon. Frank promootte de Big Five for Life: wat zijn de vijf dingen die je gedaan, gezien en ervaren wilt hebben om je leven tot een succes te maken? Voor Irma is dat onder meer “mij belangeloos inzetten voor een ander.” En dat doet ze voor Alpe d’HuZes.

“Op de koersdag stonden Janny en ik bij de start om half 5 ... wat een kippenvelmoment. Ik denk dat het daar was dat ik begon te denken aan 2020. Dit wil ik ook gaan doen. Lopend die Alpe op ... geld ophalen voor het KWF.”

In Irma’s familie komen diverse vormen van kanker voor. Bij haar moeder, opa, oom en tantes, allen zijn eraan overleden. “Alle vormen van kanker moeten het liefst dit jaar nog kunnen worden genezen of ten minste worden stopgezet, als het aan ons ligt”, vindt Irma.

     

Uniek

Lopend de berg op vergt veel voorbereiding. Irma en Janny lopen iedere week anderhalf uur op een loopband, waarvan het hellingspercentage telkens een halve graad stijgt. Op maandagavond lopen ze 5 kilometer en door de week nog eens 14, en die afstand moet omhoog naar zo’n 20 à 25 kilometer. Ja, ook in Nederland vind je bergen: bijvoorbeeld het Kopje van Bloemendaal en de Cauberg. Ook die worden door Irma en Janny bedwongen.

Bang dat de komende Alpe d’HuZes een teleurstelling wordt, na de overweldigende ervaring in 2019, is Irma niet: “Het is zó uniek, zelfs de omgeving straalt iets uit wat ik nog nooit eerder heb ervaren, zoveel mensen die met één ding bezig zijn: zich inzetten, zodat er uiteindelijk niemand meer doodgaat aan kanker. Wij kunnen ons niet voorstellen dat het dit jaar anders zal zijn.”

 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/4ALL

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/JannyBos

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/irmaruijgrok