Jan Kouwenhoven stopt als bestuursvoorzitter Alpe d’HuZes

30 Jul 2020

Na twee succesvolle edities van Alpe d’HuZes in Frankrijk en de bijzondere virtuele editie van dit jaar in Nederland heeft Jan Kouwenhoven besloten het voorzitterschap van Alpe d’HuZes neer te leggen. George Coppens is door de raad van toezicht aangesteld als interim-bestuursvoorzitter. Een zoektocht naar een opvolger is gestart.

“Ik vond het een groot voorrecht om met iedereen te mogen samenwerken en ik ben daar zeer dankbaar voor”, benadrukt Jan Kouwenhoven. “Het was een moeilijk besluit want de strijd tegen kanker en Alpe d’HuZes liggen mij na aan het hart. Tegelijkertijd heb ik ook altijd gevonden dat leiderschap zich moet vernieuwen.”


Hij vervolgt: “In de afgelopen jaren ben ik mij een echte Alpe d’HuZesser gaan voelen. Dat zal altijd zo blijven en volgend jaar ga ik de koersweek als deelnemer beleven.”

“Sinds begin 2018 was Jan als vrijwilliger verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stichting. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor Alpe d’HuZes. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik stel dat het een plezier was om met Jan te mogen samenwerken”, reageert Ed Kronenburg, voorzitter van de raad van toezicht. “Alpe d’HuZes wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, wordt mogelijk gemaakt door de trouwe steun van tal van sponsoren en de belangstelling om deel te nemen groeit nog steeds. De stijgende lijn zien we ook terug bij de bedragen die voor kankeronderzoek worden opgehaald. Ik ben trots op waar Alpe d’HuZes vandaag de dag staat en Jans rol daarin. Onze dank naar hem is groot.”

George Coppens is sinds 2014 als vrijwilliger lid van Alpe d’HuZes’ raad van toezicht. Hij vervult per 1 augustus het interim-voorzitterschap naast zijn dagelijkse baan – net als vele vrijwilligers bij Alpe d’HuZes.