Jubilerend Alpe d’HuZes bereikt maximaal aantal inschrijvingen

21 Jan 2020

Teller 2020 boven de vier miljoen euro

5000 mensen hebben zich ingeschreven voor de 15e editie van Alpe d’HuZes. Daarmee is de inschrijflimiet voor het evenement bereikt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen zij op 4 juni tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

Fotograaf: Jannemieke Termeer

Inmiddels hebben de deelnemers al meer dan vier miljoen euro opgehaald. Dit is een miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd.

“We zijn erg blij dat er volop interesse is om deel te nemen aan Alpe d’HuZes en dat mensen zich in willen zetten om kankeronderzoek mogelijk te maken,” reageert Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes. “De grote belangstelling is mooi, maar heeft helaas ook een trieste keerzijde. Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en iedere deelnemer heeft z’n eigen verhaal om de berg te beklimmen.”

Vorig jaar namen ruim 4300 fietsers, hardlopers en wandelaars deel aan Alpe d’HuZes. In totaal haalden zij meer dan 11 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Dit maakt Alpe d’HuZes het grootste fondsenwervende evenement van Nederland. Uniek hierbij is dat het evenement volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers en dat iedere gedoneerde euro voor 100% naar kankeronderzoek gaat.

Sinds 2006 is Alpe d’HuZes uitgegroeid tot een niet meer weg te denken actie voor het financieren van onderzoek naar kanker. Nawien Agterhorst was als deelnemer alle edities van de partij. In totaal beklom hij de Alpe d’Huez 66 keer. Dit jaar wil hij viermaal de berg op rijden.

Nawien over zijn motivatie: “Elf jaar geleden overleed mijn moeder aan kanker. Ik vind het vreselijk dat mijn dochter haar oma nooit heeft kunnen leren kennen en mijn moeder haar kleindochter niet kan zien opgroeien. Om ervoor te zorgen dat kanker ooit geen dodelijke ziekte meer is, is veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Daarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes.”