Jubileumeditie Alpe d’HuZes nogmaals verplaatst

16 Apr 2021

De 15e editie van Alpe d’HuZes, die al was verplaatst van juni naar september, gaat ook dit jaar niet door. In 2022 verwacht de organisatie alsnog een jubileumeditie te organiseren, ín Frankrijk.

“Een zuur besluit”, vindt interim-voorzitter George Coppens. “Maar door corona waren er toch nog te veel beperkingen, onduidelijkheden en ‘open eindjes’ – hier en in Frankrijk – om samen met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en onze Franse partners toe te werken naar ons evenement.”

Eerder al onderzocht Alpe d’HuZes diverse scenario’s en in maart kondigde het bestuur aan iets meer tijd uit te trekken voor een definitief besluit en te onderzoeken of een échte Alpe d’HuZes-koersweek in Frankrijk mogelijk zou zijn in september. Dat blijkt toch niet het geval.

“Maar opgeven is geen optie”, zegt George Coppens. “Zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek. We blijven ons inzetten om kankeronderzoek te ondersteunen. Daarom organiseren we op 3 juni een loterij en roepen we iedereen op om op zaterdag 25 september letterlijk en figuurlijk in beweging te komen voor Alpe d’HuZes en onderzoek naar kanker. Beide dagen staan helemaal in het teken van zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Want dat is en blijft ons doel.”

Donderdag 3 juni: loterij

Op de oorspronkelijk geplande Alpe d’HuZes-koersdag organiseert Alpe d’HuZes een speciale loterij. Iedereen kan voor 2,50 euro een lot kopen bij deelnemers en vrijwilligers en maakt daarmee kans op superleuke prijzen, die allemaal gratis ter beschikking zijn gesteld. Denk aan een wielrenshirt van Wout van Aert, een dag meevaren op een binnenvaartschip of een onvergetelijke belevenis met Pater Moeskroen, al jarenlang de muzikale ‘huisband’ op de berg.

Zaterdag 25 september: kom in beweging

Alpe d’HuZes roept iedereen op om deze weekenddag op pad te gaan en een sportieve prestatie te leveren, onder het motto ‘overtref jezelf’: kom letterlijk en figuurlijk in beweging voor onderzoek naar kanker. “Alpe d’HuZes wil daarvoor iedereen enthousiasmeren. De invulling van deze dag laten we aan de individuele creativiteit en inzet van onze deelnemers en vrijwilligers over. Onze vrijwilligers leggen zoveel mogelijk beelden vast, posten reportages op social media”, legt George Coppens uit. “Zo geven we iedereen tóch de kans om het uiterste uit zichzelf te halen, zichzelf te overtreffen, z’n streefbedrag nog een boost te geven en toch nog een prachtig bedrag bij elkaar te halen om over te kunnen dragen aan KWF Kankerbestrijding. Hoopvol kijken we vooruit, naar het jubileumjaar dat er toch echt een keer van gaat komen. Want zolang 1 op de 3 Nederlanders kanker krijgt, is onderzoek nog hard nodig en is opgeven geen optie.”

Alpe d’HuZes heeft een FAQ online gezet, met antwoorden op de meestgestelde vragen van deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en donateurs.