Kanker is ook mijn redding geweest

30 Sep 2018

“Kanker is ook mijn redding geweest”

“Ik ga de berg op voor mijn kinderen die niet geboren mochten worden”, vertelt Wendy den Daas. “Voor mij zijn ze op de Alpe. Elke keer weer neem ik hen in herinnering mee naar boven. En ook dit jaar laat ik weer ballonnen voor ze op. Samen met ballonnen voor anderen die overleden zijn aan kanker, te kampen hebben met kanker of verder moeten leven met kanker.”

 

In 2003 kreeg Wendy baarmoederkanker. “De plek waar mijn dochter mocht groeien en waar ik mijn ongeboren kinderen heel dicht bij me heb gedragen. Kanker heeft mezelf ook een nieuw leven gegeven. Het was voor mij het signaal te stoppen met waar ik mee bezig was. Kanker gaf me de kracht om een nieuw en gelukkig leven te beginnen. In die zin is kanker ook mijn redding geweest. Toen mijn moeder in 2011 borstkanker kreeg viel het kwartje bij mij. Ik wil er gewoon zíjn voor iedereen die met kanker te maken krijgt!”

Wendy zet zich al jaren in voor Alpe d’HuZes. Met haar team Evenementen verzorgt en regelt ze het avondprogramma in de koersweek, van zondag tot en met woensdag. Plus de Alpe d’HuZes-dagen eerder in het koersjaar en de kick-off op Papendal.

 

“Wat het me ook heeft geleerd, is dat je als mens kanker kan hebben, ermee kan vechten, en probeert te genezen. Het vertrouwen in je lichaam dat je zo in de steek heeft gelaten, probeer je terug te winnen. En niet te vergeten komt er een leven ná kanker. Dat laatste wordt vaak vergeten. Net als de omgeving van de persoon die kanker heeft. Altijd wordt gevraagd naar hoe het met degene mét kanker gaat, maar aan de naasten van die persoon wordt niet gevraagd hoe het gaat. Óf het wel gaat. Gelukkig is er tijdens Alpe d’HuZes ruimte voor dit alles.

Op de Alpe voel ik me vrij, mag ik helemaal mezelf zijn. Kan ik naar mensen luisteren zodat ze hun verhaal even los kunnen laten en kracht kunnen halen bij mij. Ook kan ik mezelf (h)erkennen in hun verhalen, me daarmee niet de enige voelen en dat teruggeven aan die ander. Zoveel mooie en bijzondere ontmoetingen die ik in vijf jaar Alpe d’HuZes heb meegemaakt. Op naar weer een geweldige koersweek.”