Ode aan deelnemers en vrijwilligers

21 Dec 2018

Alpe d’HuZes is een bijzondere vrijwilligersorganisatie: een grote familie waarin iedereen even belangrijk is. Dankzij deelnemers en vrijwilligers was 2018 een bijzonder mooi Alpe d’HuZes-jaar, waarin 4600 lopers en fietsers 11,3 miljoen euro hebben opgehaald voor meer kankeronderzoek. KWF Kankerbestrijding heeft net ruim 6,5 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds toegekend aan nieuwe kankeronderzoeken. Er worden twintig onderzoeken gestart naar verschillende onderdelen van behandeling van en een beter leven met kanker. We staan weer helemaal op de kaart!

De voorbereidingen voor de koersweek van 2019 zijn alweer in volle gang. Dat bleek ook op de eerste Alpe d’HuZes-dag, zondag 18 november. Wat een spirit en motivatie om van 2019 wederom een groot succes te maken. Een bijzonder ontspannen sfeer en een opmerkelijk grote belangstelling van onze deelnemers.

Arko Hoondert van onze partner KWF Kankerbestrijding heeft onlangs een heel mooi artikel over Alpe d’HuZes gepubliceerd op LinkedIn. Een korte samenvatting:

“In mijn werk als productmanager voor KWF Kankerbestrijding heb ik het privilege dat ik met vrijwilligers mag werken. Een type mens dat mij onuitputtelijk blijft verbazen. Dat vanuit een intrinsieke motivatie het allerbeste uit zichzelf en anderen probeert te halen door zich tomeloos in te zetten voor een wereld zonder kanker.
Toen ik anderhalf jaar geleden bij KWF kwam werken was ik trots te gast bij de bekendmaking van het eindbedrag van een van Nederlands meest bijzondere evenementen: Alpe d’HuZes.
Sinds juni 2006 inspireert Alpe d’HuZes heel Nederland (en wellicht wel de wereld) met haar buitengewone evenement. Vanuit de kernwaarden die volledig draaien om de (ex-)kankerpatiënt, het antistrijkstokbeleid, de vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en bovenal kankeronderzoek heeft Alpe d’HuZes in de afgelopen 13 jaar al ruim 160 miljoen euro opgehaald. Wie de Alpe heeft bedwongen (als vrijwilliger of deelnemer) zal beamen dat dit evenement een bijzondere verandering teweeg heeft gebracht in zijn of haar leven. De wereld is gewoon anders na deelname aan Alpe d'HuZes.
De uren die aan Alpe d’HuZes worden besteed, het bloed, zweet en de tranen voor, op en door dit evenement … Ik heb er bijna geen woorden voor hoe knap dit is. Dag in dag uit, week in week uit. Vrijwilliger, deelnemer of sympathisant van Alpe d’HuZes ben je voor het leven, het maakt het leven mooier, het brengt zingeving en voldoening voor iedereen die het raakt.
Een diepe, diepe buiging voor deze bijzondere club."

Beter en mooier kunnen wij als bestuur niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn.

Jan Kouwenhoven,
vrijwilliger met de rol van voorzitter