Op weg naar de 5000 deelnemers

13 Feb 2019

Hoe is de stand? De teller staat op …

Binnen onze organisatie houden we het aantal deelnemers nauwlettend in de gaten. Vandaag, 10 februari, staat de teller op bijna 4200! Fietsers en lopers, deelnemers en vrijwilligers. Geweldig en hoe mooi zou het zijn als we dit jaar de 5000 gaan halen. Met jouw hulp gaan die laatste 800 deelnemers er zeker komen. Ken je nog iemand die twijfelt om deel te nemen aan Alpe d’HuZes? Haal hem of haar dan over de streep voor onze life changing experience van 2 tot 7 juni op de Alpe d’ Huez.

Een andere teller is het bedrag dat bijeen is gebracht. Die staat nu al op 3.7 miljoen euro. Een waanzinnig mooie score. Daarmee lopen we voor op 2018 en het zou toch wel heel geweldig zijn als we deze lijn vasthouden. Dankzij deelnemers en vrijwilligers en alle mooie acties in heel het land.
Soms ook heel aandoenlijk, zoals de actie van Liduina Verbeek uit Nieuwegein die met lego de Alpe d’Huez nabouwt. Onder haar motto ‘ik draag mijn steentje bij tegen kanker’ verkoopt ze haar legostenen. De opbrengst komt ten goede aan Alpe d’HuZes.

Met ons koersteam (team van Maaike Rietbergen, onze Chef de Mission) en team Frankrijk (team waarin al onze tolken samenwerken) heb ik begin december een bezoek gebracht aan Alpe d’Huez. Hartverwarmend hoe we daar door alle Franse autoriteiten werden ontvangen en hoe iedereen zijn best doet van de volgende koersweek weer een groot succes te maken. Werkelijk tientallen operationele zaken zijn besproken en afgestemd. Van het gebruik van de liften, het busvervoer, het inrichten van start- en finishlocaties, de toiletvoorzieningen, de Frans-Nederlandse avond en nog heel veel meer. En alles tot in de puntjes voorbereid door onze teamleden. Het enige waar we last van hadden waren de protesten van de ‘gele hesjes’ en dus moesten we halsoverkop een dag eerder dan gepland vertrekken. Maar alles was besproken en in april gaan we nog een keer terug. We laten niets aan het toeval over om een mooie, en vooral veilige, koersweek te organiseren.

Om vooral niets te missen van de aanloop naar de koersweek is iedereen weer van harte welkom op de tweede Alpe d’HuZes-dag op 9 maart bij Hart van Holland in Nijkerk. Zet deze dag in je agenda, laat weten dat je komt en proef de sfeer van Alpe d’HuZes. Ook kun je aan workshops deelnemen over voeding, fiets- en looptraining en tips voor donatiewerving. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk en vanzelfsprekend het halve werk!

We zien elkaar in Nijkerk en ik kijk ernaar uit iedereen daar weer te ontmoeten. Veel succes met alles.

Jan Kouwenhoven