SCENARIO’S VOOR VEILIGE EN VERANTWOORDE KOERSWEEK

18 Mar 2020

Beste deelnemers, vrijwilligers en sponsoren,

 

We worden momenteel allemaal hard getroffen door de maatregelen als gevolg van het coronavirus. Nederland lijkt tot stilstand te komen en dat voelt onwerkelijk aan. We volgen de ontwikkelingen van dag tot dag en we moeten steeds leren omgaan met de nieuwe situatie. Misschien ervaar je het coronavirus van dichtbij in familie- of vriendenkring of op je werk. Omdat we één grote Alpe d’HuZes-familie zijn raakt mij dat, ook persoonlijk.

 

Die onzekerheid zien we ook in de vragen die we ontvangen: Moet ik wel blijven trainen en geld inzamelen? Gaat het evenement nog wel door en zo niet, hoe gaat het dan met de donaties die zijn ingezameld? We begrijpen dat deze vragen leven, en proberen daar zo goed als het nu kan antwoord op te geven, onder meer op onze website.

 

Gisteravond, 17 maart, heb ik met onze koersorganisatie gesproken over de gevolgen van het coronavirus voor de koersweek van 2020. Het is een duivels dilemma waarvoor we staan. Met de onzekerheden die er nu zijn, is het te kort door de bocht om als organisatie en als voorzitter nu al een definitief besluit te nemen en alle voorbereidingen voor de koersweek stil te leggen. Aan de andere kant kunnen en willen we de ogen niet sluiten voor de omstandigheden waarmee iedereen die Alpe d’HuZes tot een succes maakt wordt geconfronteerd. We hebben daarom als Alpe d’HuZes-organisatie besloten op korte termijn meerdere scenario’s uit te werken. Hieronder staan er drie, maar het kan zijn dat we door de tijd worden ingehaald en er nog andere scenario’s worden uitgedacht.

 

  • We zetten alles op alles om de koers van 2020 door te laten gaan in juni, wellicht in afgeslankte vorm;
  • We verschuiven de koersweek van juni 2020 naar een later moment in 2020;
  • We moeten besluiten dat een koersweek dit jaar niet haalbaar is en organiseren de 15e editie in 2021.

 

De komende dagen gebruiken we om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om een gedegen en weloverwogen besluit te nemen en een goede afweging te maken van alle risico’s en belangen. Vanzelfsprekend kijken we ook naar de laatste ontwikkelingen in zowel Nederland als Frankrijk en de adviezen van de overheden. Voorop staat dat we in alle omstandigheden een veilige en verantwoorde koersweek organiseren.

 

Samen met onze koersorganisatie nemen we voor 1 april een besluit of de koersweek doorgaat of niet en welk scenario het is geworden. De uitkomst hiervan delen we direct met jullie via onze Alpe d’HuZes-kanalen.

 

Meer dan ooit laten we ons nu leiden door ons motto ‘Opgeven is geen optie’ en ik doe een beroep op het saamhorigheidsgevoel dat zo kenmerkend is voor onze organisatie. Ik wens jullie een goede gezondheid en veel sterkte.

 

Jan Kouwenhoven

Vrijwilliger in de rol van voorzitter Alpe d’HuZes

18 maart 2020