Nieuwsbericht

7 april 2022

  

Team Educatie

huiswerkbegeleiding en leuke en leerzame workshops tijdens de koersweek

Speciaal voor (leerplichtige) kinderen en jongeren van de basisschool en het voortgezet onderwijs is er in de koersweek in Frankrijk het team Educatie. Dit professionele team bestaat uit drie leerkrachten basisonderwijs, een leerkracht voortgezet onderwijs, een psychologe en een ICT-er. Samen verzorgen ze huiswerkbegeleiding en leuke en leerzame workshops tijdens de koersweek.

Uit die huiswerkbegeleiding is het team ook ontstaan. Twee deelnemers (allebei zeer ervaren leerkrachten) merkten op dat er veel kinderen tijdens de koersweek aanwezig waren. Bij navraag bleek dat hun ouders heel veel moeite hadden moeten doen om verlof voor ze te krijgen. Er was een duidelijk gat tussen willen en mogen.

In het eerste jaar werd gestart met een ‘klasje’ van 7 leerlingen van verschillende leeftijden. Dat klasje groeide in een paar jaar uit tot een flinke groep van meer dan 30 leerlingen variërend van groep 3 van het basisonderwijs tot zelfs een universitair studente.

Tijdens de laatste Alpe d’HuZes-koersweek in 2019 is er voorzichtig een eerste educatieve workshop aan toegevoegd: een muzikale happening met Maarten Peters, die in nog geen anderhalf uur tijd samen met de kinderen een kinder Alpe d’HuZes-lied maakte, met tekstuele input van de jeugd. Iedereen was zo enthousiast over deze workshop dat er dit jaar meerdere workshops zijn.

Ook worden er educatieve producten ontwikkeld, die je kosteloos kunt aanvragen via: teameducatie@alpe-dhuzes.nl Zo heeft team Educatie bijvoorbeeld een format Powerpoint voor het maken van een presentatie én een kwartetspel dat heel goed bruikbaar is voor het maken van een spreekbeurt.

Praktische informatie 2022

Huiswerkbegeleiding op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur in het Palais des Sports in Alpe d’Huez.

Educatie workshops van 11.15 tot 12.45 uur:

  • Maandag: muziekworkshop met Maarten Peters
  • Dinsdag: radio maken met Robin Clement
  • Woensdag: mindfulness met Marianna Willems
  • Vrijdag: presentatie/spreekbeurt maken met hele begeleidingsteam

Team Educatie hecht veel waarde aan een goede voorbereiding. Daarom is het belangrijk dat kinderen/leerlingen tijdig voor de begeleiding en/of workshop worden aangemeld.

Download hier je aanmeldformulier(en):