WAT IS ALPE D'HUZES?

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur.

De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

In de dagen rond de klim is er dagelijks een bijeenkomst rond het doel van Alpe d’HuZes bespreekbaar maken. Van verhalen van onderzoekers en deelnemers tot een toelichting over de geldbesteding.

Alpe d’HuZes draait volledig op vrijwilligers. Iedereen die zich inzet doet dat voor 100% op vrijwillige basis. Van beveiliger en cateraar tot arts en voorzitter.

Maak het verschil voor kankeronderzoek en doe mee aan de Alpe d’Huzes op donderdag 5 juni 2025! Lees meer over deelnemen en donaties werven.

Of schrijf je direct in.

Hoe werkt het?

1. Inschrijven

Schrijf je officieel in voor Alpe d’HuZes 2024

2. Donaties werven

Het streefbedrag dat je dient in te zamelen als deelnemer is 2500 euro. Maar maak je geen zorgen - wij helpen je bij elke stap!

3. Trainen

Alpe d’HuZes is een pittige klim, bereid je goed voor!

4. Klimmen

Je beklimt de Alpe d’Huez maximaal zes keer. Je start in Bourg d’Oisans en rijdt naar Alpe d’Huez, waarna je de weer afdaalt naar de start in Bourg d’Oisans voor een eventuele volgende beklimming.

Beloningen

Tijdens het werven van donaties word je aangemoedigd om badges te verzamelen voor het uitvoeren van bepaalde eenvoudige acties op je actiepagina. Door elke badge te ontgrendelen wordt je geholpen om makkelijker je streefbedrag te halen.

Profielfoto toegevoegd

Een donatie gedaan

Gedeeld op social

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

5 keer deelnemer

Wie nemen deel?

Alpe d’HuZes verwelkomt fietsende, hardlopende of wandelende deelnemers, van alle fitnessniveaus en achtergronden. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker.

Om meer te weten te komen over wie er met jou de uitdaging aangaan, lees hier de bijzondere verhalen van deelnemers, vrijwilligers en sponsors.

Of bekijk hier de andere deelnemers aan Alpe d’HuZes. 

Wat nog meer?

Als officiële Alpe d’HuZes deelnemer maak je deel uit van volledig ondersteund evenement.

Het enige waar je zelf voor moet zorgen is je training, je donatiewerving, je materieel (fiets, schoenen) en je verblijf. Wij zorgen voor de rest!

Heb je vragen? Kijk dan op de FAQ pagina.

Nog niet overtuigd? 

Lees meer over de geldbesteding van Alpe d’HuZes en welke onderzoeken er gefinancierd worden door Alpe d’HuZes.